«Ευρωπαϊκός Χάρτης Δράσης για την ανασύνθεση τροφίμων & ποτών »

 Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων - Ποτών διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκός Χάρτης Δράσης για την ανασύνθεση τροφίμων & ποτών: Η νέα πολιτική & οι πρωτοβουλίες της Βιομηχανίας Τροφίμων», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο ELECTRA PALACE.

Ο Οδικός Χάρτης Δράσης για την ανασύνθεση των τροφίμων & ποτών αποτελεί θέμα υψηλής προτεραιότητας στην Ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα και βασικό πολιτικό μέτρο για τη δημόσια υγεία. Βασικός στόχος είναι η βελτίωση και προσφορά στους καταναλωτές πιο υγιεινών επιλογών με σταδιακή μείωση των επιπέδων αλατιού, κορεσμένων λιπαρών, πρόσθετων σακχάρων (θερμίδες) και ενεργειακής αξίας στα τρόφιμα και ποτά σε όλη την ΕΕ.

Δράση κλειδί του Οδικού Χάρτη συνιστά ο συντονισμός μεταξύ των Εθνικών Κυβερνήσεων, των υπεύθυνων φορέων, των επιχειρήσεων τροφίμων (σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και των μη κυβερνητικών οργανώσεων και η ανάληψη εθελοντικών δεσμεύσεων στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών συστάσεων της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ για την Υγεία (High Level Group – HLG), των εθνικών συστάσεων και των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

Ο ΣΕΒΤ, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις, πιστεύει ότι μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία και συνεργασία του κλάδου με την Πολιτεία, για την ανάπτυξη της σχετικής στρατηγικής σε Εθνικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ, www.sevt.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις