Δείπνο ολοκλήρωσης του Ισπανικού Γαστρονομικού Φεστιβάλ στο  “Chefi”

Για την ολοκλήρωση του Ισπανικού Γαστρονομικού Φεστιβάλ στην Αθήνα, με το οποίο το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας  προώθησε την ισπανική κουζίνα στην πόλη, θα λάβει χώρα δείπνο την Πέμπτη 27 Απριλίου στο εστιατόριο  «Chefi» (Χαλάνδρι).

 

Βασισμένο στις τεχνικές μαγειρικής που δίδαξε ο βραβευμένος Ισπανός chef Sergio Garrido, στο εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο  “Chefi”  στις 16 του περασμένου Μαρτίου, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για απόλαυση των πλέον εκλεπτυσμένων γεύσεων της ισπανικής κουζίνας.

 

Για αρχή μία velouté de almendras (βελουτέ αμυγδάλου) και μία μερίδα tortilla de patatas (τορτίγια πατάτας) θα ανοίξουν το μενού. Τα κυρίως πιάτα θα είναι οι “εικόνες” της ισπανικής κουζίνας, paella de marisco (παέγια θαλασσινών) και ιβηρικό χοιρινό με σάλτσα πιπεριού.  Για τελείωμα το προτεινόμενο γλυκό θα είναι μία crema catalana με πορτοκάλι και κανέλλα. Τα συνοδευτικά των πιάτων περιλαμβάνουν τυπικά προϊόντα όπως jamón ibérico ή τυρί manchego. Η τιμή του μενού είναι 30 ευρώ ανά άτομο. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν καλώντας στο 210 6815774 ή στέλνοντας μήνυμα στο [email protected]

 

Μετά από αυτήν την εκδήλωση που θα σημάνει το τέλος  του  Ισπανικού Γαστρονομικού Φεστιβάλ , όπου ξεχώρισε η συμμετοχή της Ισπανίας στην έκθεση  FoodExpo σαν τιμώμενη χώρα,  θα ξεκινήσει ο «Μήνας Ισπανικών Κρασιών στην Αθήνα». 

 

Κατόπιν της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν οι τελευταίες τέσσερεις γευσιγνωσίες ισπανικών κρασιών που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη για γνωριμία με ισπανικά κρασιά από διαφορετικές Π.Ο.Π. που θα κορυφωθούν με την «5η Γευσιγνωσία Ισπανικών Κρασιών».

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας  της  Ισπανίας στην Αθήνα  [email protected]  

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις