Σήμερα η έναρξη του Συμποσίου της Wine in Moderation στη Σαντορίνη

H αξιοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας για την προώθηση του μηνύματος της υπεύθυνης και με μέτρο κατανάλωσης κρασιού βρίσκεται στο επίκεντρο του Φθινοπωρινού Συμποσίου της Wine in Moderation που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη, στις 2 και 3 Νοεμβρίου. "Υπεύθυνος Οινοτουρισμός και Οινικός Πολιτισμός " είναι ειδικότερα το θέμα του Συμποσίου, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του WiM George Sandeman, την πρόεδρο του OIV Monika Christmann και τον αντιπρόεδρο της ΕΔΟΑΟ Ι. Βογιατζή.

Η πρώτη μέρα των εργασιών είναι αφιερωμένη στον Οινοτουρισμό (ως πολιτιστική κληρονομιά, στις παγκόσμιες τάσεις που τον χαρακτηρίζουν και στη σύνδεση με το WiM), ενώ στη δεύτερη θα συζητηθούν οι βασικές δράσεις του WiM και η εφαρμογή του σε εθνικό επίπεδο. Στο Συμπόσιο θα πάρουν μέρος κορυφαίες προσωπικότητες του οινικού κλάδου από πολλές χώρες.

Σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου από όλο τον κόσμο αναμένονται στη Σαντορίνη στις 2 και 3 Νοεμβρίου για να συμμετέχουν στο φθινοπωρινό Συμπόσιο του WINE IN MODERATION, του διεθνούς προγράμματος που στοχεύει στη βιώσιμη οινική ανάπτυξη και την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης. Με θέμα τον «Υπεύθυνο Οινοτουρισμό και τον Οινικό Πολιτισμό», η ατζέντα του προγράμματος περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και τις νέες προκλήσεις - ευκαιρίες που δημιουργούνται για τα οινοποιεία και τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 400.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο και αποτελώντας ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα οινοτουριστικά κέντρα της χώρας μας , η SANTO WINES στηρίζει ενεργά τη σημαντική αυτή διοργάνωση.

Την πρώτη ημέρα του Συμποσίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις στον Πύργο και να ενημερωθούν για την αξιοσημείωτη επένδυση της Ένωσης στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού μέσα από την παροχή μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας υψηλής ποιότητας, όπου το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και της κουλτούρας της Σαντορίνης. Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της SANTO WINES, κ. Μάρκος Καφούρος, θα είναι ο οικοδεσπότης του Επίσημου Δείπνου (Gala Dinner) που θα πραγματοποιηθεί στο οινοποιείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που συνετέλεσε στην κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων. Μεταξύ των συμμετεχόντων, αναφέρουμε ενδεικτικά τους: George Sandeman, Πρόεδρος του WiM Association, Dr. Monika Christmann, Πρόεδρος OIV, Alan Bryden, Πρόεδρος «The International Federation of Wine Brotherhoods», Felicity Carter, Διευθύντρια Σύνταξης του Meininger's Wine Business International, Judith Lewis, SEO Expert στην εταιρία Συμβούλων Decabbit, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW κ.α.

 

Τι είναι το Wine In Moderation

Το «Wine in Moderation–Art de Vivre» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τον οινικό κλάδο με στόχο να προβάλλει το κρασί ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού και να προωθήσει την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης προς τους επαγγελματίες του κλάδου και τους οινόφιλους - καταναλωτές.

Ο συντονισμός του προγράμματος γίνεται από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό WiM Association, ενώ σε εθνικό επίπεδο υλοποιείται και προσαρμόζεται στις τοπικές ανάγκες με σεβασμό στις διαφορετικές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Από τον Ιανουάριο 2017, η ΕΔΟΑΟ (Wines of Greece) συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία «για μια βιώσιμη οινική κουλτούρα που εμπνέει»

Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες του Wine in Moderation: www.wineinmoderation.eu

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Στέλα Κασιώλα

Santo Wines Marketing Manager

M: (+30) 6948 573789 Email: [email protected]

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις