Ημερίδα για την Αγροτική Εκπαίδευση από τη Θεματική Ομάδα Παιδείας και τους Οικολόγους Πράσινους

Ημερίδα με θέμα «Η Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα και η Παραγωγική Ανασυγκρότηση την Περίοδο της Κρίσης» διοργανώνει η Θεματική Ομάδα Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας των Οικολόγων Πράσινων και τη στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10 π.μ. ως 6μ.μ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν, ότι η Αγροτική Οικονομία θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς μία βιώσιμη κατεύθυνση με σκοπό την εξασφάλιση διατροφικής αυτάρκειας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και αναζωογόνησης της υπαίθρου.

Η χαμηλή συμμετοχή του πρωτογενή τομέα στο ΑΕΠ της χώρας και η συνεπαγόμενη εξάρτησή του από εισαγωγές τροφίμων σε συνδυασμό με την ελλιπή προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από τη μία, οι διαρθρωτικές αδυναμίες της αγροτικής οικονομίας σε συνδυασμό με μια αποσπασματική αγροτική εκπαίδευση από την άλλη, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την δημιουργία διαλόγου.

Στην ημερίδα της Λάρισας θα συναντηθούν εκπαιδευτικοί αγροτικών σχολών και ειδικοί επιστήμονες που θα παρουσιάσουν διαφορετικά μοντέλα αγροτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για μια πιο αποτελεσματική αγροτική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες και νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις