Βόλος:Γιορτή ψωμιού στην παραλία-Μικροί αρτοποιοί έμαθαν να ζυμώνουν

Μικροί αρτοποιοί με τις λευκές ποδιές τους ζύμωσαν και παρασκεύασαν ψωμί σήμερα πρώτη ημέρα της γιορτής ψωμιού που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παραλία της πόλης. Φέτος το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας εκτιμά ότι θα περάσουν από το φούρνο που έχει στηθεί στην παραλία της πόλης μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος, πάνω από 24.000 άτομα σε σχέση με τα 18.000 πέρυσι, για να προμηθευτούν δωρεάν ψωμί και αρτοσκευάσματα τις ημέρες της γιορτής που ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Ο Κώστας Τσουράπας, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας εκτίμησε ότι φέτος η προσέλευση θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τον αγκάλιασαν πέρυσι. Ανέφερε ότι  «το περίπτερο λειτουργεί όλες τις ημέρες από τις 09.00-13.00 και 18.00-21.00. Εδώ εργάζονται αφιλοκερδώς, προσφέροντας τον κόπο και την εργασία τους, αρτοποιοί της περιοχής, μέλη του σωματείου. Επίσης λειτουργεί βιωματικό εργαστήρι άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων για τα παιδιά της τρίτης τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής, ενώ θα υπάρξουν και δρώμενα για παιδιά. Σίγουρα δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όλα, αλλά ελπίζουμε σε έξη μήνες να οργανώσουμε και πάλι μία γιορτή για να έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν ψωμί με τα ίδια τους τα χέρια».

 «Το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας. Ετούτο το ψωμί, το φρέσκο που παράγεται στον φούρνο της γειτονιάς, είναι αναγκαίο να προβληθεί». Ήδη από το πρωί σήμερα που άνοιξε ο «παραλιακός φούρνος» δημιουργήθηκαν ουρές Βολιωτών για να προμηθευτούν το ψωμί της ημέρας αλλά και ωραία αρτοσκευάσματα.

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθά στην παρασκευή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων αλλά οι καιροί είναι πιο δύσκολοι σε σχέση με το παρελθόν και «εμείς οι αρτοποιοί βάζουμε πλάτη για να προσφέρουμε ότι πιο υγιεινό και ποιητικά άρτιο στον κόσμο» επισήμανε ο κ. Τσουράπας. Τέλος ανέφερε ότι οι τιμές παραμένουν παγωμένες τα τελευταία δώδεκα χρόνια καθώς οι αρτοποιοί αποφάσισαν να απορροφήσουν τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ενέργεια και φορολογία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις