Η Νέα  Κ.Α.Π.  2021-2027

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική αποτελεί μία από τις παλαιότερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης & μείζον ζήτημα σε έναν κόσμο, που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, θέτοντας συνεχώς προκλήσεις, που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οι αγρότες, οι νέοι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι κοινωνίες. 

Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση για τις αλλαγές, που θα φέρει η νέα ΚΑΠ 2021-2027, οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στον αγροτικό χώρο.

Ενδεικτικά  κάποιες από τις αλλαγές, που έρχονται, είναι:

  • Νέο στρατηγικό σχέδιο της Ε.Ε.
  • Η εθνική στρατηγική της χώρας μας
  • Μικρότερος προϋπολογισμός της Ε.Ε.
  • Αλλαγή πολιτικής στήριξης των περιοχών
  • Πολιτικές στήριξης σε προϊόντα (συνδεδεμένη ενίσχυση)

Η παρουσία σας & οι θέσεις για το μέλλον αυτής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027 κρίνεται σημαντική & θα συμβάλλει στην συζήτηση για την εξεύρεση νέων λύσεων στην διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον αγροτικό κόσμο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο IMPERIAL της Λάρισας την Παρασκευή  9 Νοεμβρίου 2018  και  ώρα 11:00 π.μ.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ.  Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής της Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών,  Αξιολογήσεων & Επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην ημερίδα θα παραστούν και θα παρουσιάσουν  τις εισηγήσεις τους ως εκπρόσωπος του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου κ. Απόστολος Πολύμερος με τίτλο εισήγησης «Νέες προκλήσεις; Νέα ΚΑΠ!» & Ευρωβουλευτές.

Οι διοργανωτές της ημερίδας είναι: Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών,  οι  Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η  Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας,το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, ο   Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και  Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας.

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Την Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν οι : Δημήτρης Σοφολόγης, Ιωάννης Κόκκουρας, Χρήστος Σιδερόπουλος και Νικόλαος Παυλονάσιος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις