Ημερίδες για το νέο LEADER

Ενημερωτικές ημερίδες για τους ενδιαφερόμενους των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών, που θέλουν να υποβάλλουν προτάσεις στο νέο LEADER διοργανώνει η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν: Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, στις 7 το απόγευμα στα δημαρχεία των δήμων, Γρεβενών και Βοΐου, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο δημαρχείο του δήμου Δεσκάτης, την  Τρίτη 9 Απριλίου στην αίθουσα του Κοβεντάρειου στην Κοζάνη και την Τετάρτη 10 Απριλίου στο δημαρχείο του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Η πρόσκληση του νέου LEADER αφορά πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην ανάδειξη της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα ενισχύεται η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στους  τομείς, της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού, της βιοτεχνίας και του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών της επεξεργασίας δασικών προϊόντων, καθώς επίσης των Οικοτεχνιών και των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.

Το νέο LEADER εφαρμόζεται στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών εξαιρουμένων των Δημοτικών Κοινοτήτων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η Δημόσια Δαπάνη της τρέχουσας Πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος των 3,9 εκατ. Ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται, ανάλογα με τη δράση και το καθεστώς ενίσχυσης, από 40% μέχρι 65%.

Η ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 3 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις