Ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση

Συναντήσεις εργασίας σε Ηράκλειο και Χανιά οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, για το πρόγραμμα, «Λύσεις με Βάση τη Φύση», ένα νέο τρόπο συμβολής στην πράσινη ανάπτυξη, μέσω της προώθησης της καινοτομίας στη φύση.

Η συνάντηση στα Χανιά γίνεται σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και αυτή του Ηρακλείου την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί στο ξενοδοχείο «Γκάλαξι».
Οι «Λύσεις με Βάση τη Φύση» έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν μια ποικιλία των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων με βιώσιμους τρόπους. Πρόκειται για ενέργειες που είναι εμπνευσμένες από, ή με την υποστήριξη του φυσικού περιβάλλοντος, ενεργειακά και φυσικά αποδοτικές και ανθεκτικές.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Think Nature σκοπεύει στην ανάπτυξη ενός διαλόγου επικοινωνίας πολλών συντελεστών, που θα υποστηρίξει την κατανόηση και την προώθηση «Φιλικών προς τη Φύση» λύσεων σε τοπικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Συγκεντρώνει διεπιστημονική εμπειρογνωμοσύνη για την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία καθώς και για τους πολίτες, με ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής, παρέχοντας ρυθμιστικά εργαλεία για την επίλυση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων, όπως η ευημερία του ανθρώπου, αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω συνεχούς διαλόγου και αλληλεπίδρασης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις