“Aνοιχτό Διάλογο για  το Ελληνικό Ελαιόλαδο”

Aνοιχτό Διάλογο για  το Ελληνικό Ελαιόλαδο”, διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική  Οργάνωση Ελαιολάδου - ΕΔΟΕ, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 από 9.00 πμ έως 7.00 μμ στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συνδιαμόρφωση ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την ελαιοκομία και το ελαιόλαδο, μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων όλου του ελαιοκομικού τομέα και την πρόταση λύσεων και δράσεων για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

 

Στην εν λόγω εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση, όλα τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, οργανισμών, δημόσιων υπηρεσιών & φορέων, όλοι οι συνεταιριστικοί και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, σωματεία και οργανώσεις του τομέα, τα  κλαδικά περιοδικά, εφημερίδες κλπ καθώς και μεμονωμένοι ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, πυρηνελαιουργοί, τυποποιητές ελαιολάδου, διακινητές, εξαγωγείς, επιστήμονες, εστιάτορες, καταναλωτές κλπ. 

 

Όσοι ενδιαφέρονται όχι απλά να παρευρεθούν (φορείς, συλλογικά σχήματα ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα) αλλά και να τοποθετηθούν για 5΄ θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους (email [email protected],  τηλ. 2103238315),  Η προσέλευση είναι ανοιχτή και δωρεάν αλλά το λόγο θα πάρουν μόνο όσοι έχουν δηλώσει μέχρι τις 15 Ιουνίου την  πρόθεσή τους να τοποθετηθούν με παρέμβαση στην ενότητα που επιθυμούν. 

 

Τα θέματα που θα συζητηθούν, παρουσιασθούν και αναπτυχθούν στις τρεις ενότητες είναι τα εξής: 

Α 1. Ελαιοκαλλιέργεια - πρωτογενής παραγωγή

Α 2. Ελαιοτριβείο- τυποποίηση

Α 3. Διακίνηση & εμπορία χύμα ελαιολάδου

Α 4. Ιχνηλασιμότητα, ποιότητα & έλεγχοι

 

Β 5. Εξαγωγές, Προβολή & Προώθηση

Β 6.Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση

 

Γ 7. Εθνική στρατηγική ελαϊκής πολιτικής

Γ 8. Σύνοψη, Συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις