Δρόμοι του κρασιού στο Ροδίνι

Εκδήλωση με τίτλο «Δρόμοι του κρασιού στο Ροδίνι» και με επίκεντρο τα μοναδικά ροδίτικα κρασιά, την τοπική μας παράδοση και την ντόπια γαστρονομία, διοργανώνει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας Γιορτής Γαστρονομίας, στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019, στον μοναδικό χώρο του Ροδινιού.
Στον χώρο που αγαπήθηκε και αγαπιέται, που οι μνήμες μεταφέρονται αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά, στο Ροδίνι, η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, καλούν όλους, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ντόπιους και ξένους, να ζήσουν μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά με έντονα συναισθήματα, που θα θυμίζει παλιές και ξέγνοιαστες βραδιές καλοκαιριού στη Ρόδο.
Το εορταστικό κλίμα θα ολοκληρωθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τοπικά συγκροτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ακριβώς για να τιμήσει όλους αυτούς τους ντόπιους επιχειρηματίες που έχουν σταθεί αρωγοί όχι μόνον σε όλες τις εκδηλώσεις προβολής του τόπου, αλλά κυρίως στην ανάδειξη του αληθινού και ανθρώπινου προσώπου των κατοίκων αυτού του νησιού, που είναι το πρόσωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και προς τους πρόσφυγες που έχουν φιλοξενηθεί κατά διαστήματα στο νησί, απεφάσισε να τιμήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στη Ρόδο και να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους εθελοντές, τους χορηγούς – επιχειρηματίες, αλλά και σε όλους τους πολίτες του νησιού, που στήριξαν τη δημοτική αρχή, στο δύσκολο έργο της κάλυψης των αναγκών των προσφύγων.

Την ίδια ώρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπονας εκφράζει τη διαμαρτυρία του γιατί όπως αναφέρει την ώρα που ένα ολόκληρο χωριό όπως ο Έμπωνας βρίσκεται επι ποδός για τις τελικές ετοιμασίες της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ και μουσταλευριάς 2019 , που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου, ο Δήμος προγραμματίζει μια πανομοιότυπη γιορτή στο Ροδίνι με πρωταγωνιστή το κρασί την ίδια ακριβώς ημέρα!!

Δεν θα μιλήσουμε απλά για παραλογισμό.
Θα μιλήσουμε για έλλειψη σεβασμού απέναντι στους παραγωγούς σταφυλιού που στηρίζουν με τον ιδρώτα τους τον πρωτογενή τομέα στο νησί μας.
Θα μιλήσουμε για την ανύπαρκτη στήριξη στα χωριά του νησιού και στην προσπάθεια των ανθρώπων τους να διατηρήσουν την παραδοσιακή και τη γαστρονομική τους κληρονομιά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις