«Κτηνοτροφία με μέλλον: Μικρές – οικογενειακές καθετοποιημένες επιχειρήσεις»

Στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσης στον πρωτογενή τομέα πάνω σε κτηνοτροφικά θέματα, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφία με μέλλον: Μικρές – οικογενειακές καθετοποιημένες επιχειρήσεις», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 10.30΄ π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Στη χώρα μας εδώ και χρόνια υπάρχει μια ισχυρή κυριαρχία της φυτικής έναντι της ζωικής παραγωγής (σχέση 70:30). Η «αχίλλειος πτέρνα» του ελλείμματος στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων είναι οι εισαγωγές κρεάτων, γαλακτοκομικών προϊόντων και ζωοτροφών (για το 2008 αντιπροσώπευαν το 34,4% επί του συνόλου των αγροτικών προϊόντων, αξίας 2,4 δις €). Ο προσανατολισμός της Ελληνικής γεωργίας, μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να στοχεύει και στην ενίσχυση και ανταγωνιστικότητα του κτηνοτροφικού τομέα.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:

  -  Ο κ. Γεώργιος Αρσένος, αναπληρωτής καθηγητής, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και
  -  ο κ. Γεώργιος Βαλεργάκης, επίκουρος καθηγητής, εργαστήριο Ζωοτεχνίας Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις