6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite, το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, με ένα σχετικά περιορισμένο πρόγραμμα στα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Προχθές στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι συνδιοργανωτές, Μιχάλης Αντωνόπουλος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη από τον Δήμο Καλαμάτας και ο Μενέλαος Κουτέλας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου μιλώντας τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για την ανάγκη προβολής και προάσπισης των συμφερόντων των μοναδικών Μεσσηνιακών προϊόντων. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εισηγήσεις καθηγητών και συνεταιριστών ξεκινά στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στις 6.30 μ.μ. έναρξη του φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο.
Στις 6.45 μ.μ. χαιρετισμούς.
Στις 7 μ.μ. εισήγηση από τον Βασίλη Δημόπουλο, διευθυντή Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτή καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα “Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Kalamata Olive Oil Awards 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας”.
Στις 7.15 μ.μ. εισήγηση από τον Παύλο Νησιανάκη, DVM, χημικό Msc “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ”, με θέμα “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα”.
Στις 7.30 μ.μ. εισήγηση από τον Γιάννη Κυριακόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, γεωπόνο.
Στις 7.45 μ.μ. εισήγηση από τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνο.
Στις 8.15 μ.μ. απονομή βραβείων και βράβευση τιμώμενων προσώπων.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου
Στις 11 π.μ., εισήγηση από τον Στάθη Αναστασόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με θέμα “Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας”.
Στις 11.30 π.μ. εισήγηση από τον Γεώργιο Ζακυνθινό, καθηγητή Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα “Ορυκτέλαια: Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλεί την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Α.Π.
Με αφορμή τη χθεσινή ενημέρωση για το Φεστιβάλ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σταθης Αναστασόπουλος, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για τη νέα Κ.Α.Π.
Ο κ.Αναστασόπουλος είπε πως στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ πιθανότατα θα παραβρεθεί ο υπουργός Μάκης Βορίδης με το επιτελείο του. Διευκρίνισε, δε, ότι λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό θα δοθούν προσκλήσεις σε φορείς που θα λάβουν μέρος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις