EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2013

Η Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο  συνδιοργανώνουν για πρώτη χρονιά φέτος, το Διεθνές Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια “EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2013” στις 3 & 4 Απριλίου 2013, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
 
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), και αναμένεται να αποτελέσει κορυφαίο γεγονός στους κλάδους της άμυνας και της ασφάλειας για την Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ισχυρού διεθνούς θεσμού στους κλάδους αυτούς.
 
Είναι γεγονός ότι η χώρα διανύει μια δύσκολη περίοδο, βιώνοντας μια κρίση ιστορικών διαστάσεων, όπου η ανασφάλεια επικρατεί σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η ανάγκη χάραξης στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας αλλά και εσωτερικής ασφάλειας, αποτελούν κορυφαία ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν στο συνέδριο.
Παράλληλα, θα συζητηθεί η ανάπτυξη νέων μέσων και πρακτικών οι οποίες έχουν εφαρμοσθεί διεθνώς καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής, δημόσιας και ιδιωτικής, αμυντικής βιομηχανίας μέσω επιχειρηματικών συνεργιών και κοινών προγραμμάτων με διεθνείς αμυντικούς οίκους.
 
«Η Exposec  έχει διαγράψει ήδη μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία τα προηγούμενα 11 χρόνια, αποτελώντας  θεσμό και μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τα θέματα Ασφάλειας και Άμυνας  στην Ελλάδα. Αυτή τη χρονιά,  έχουμε την  ιδιαίτερη χαρά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στην EXPOSEC DEFENSEWORLD 2013, γεγονός που εγγυάται την επιτυχία και την εγκυρότητα και του φετινού  Συνεδρίου. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας για την υποστήριξή τους, όλους τους έγκριτους ομιλητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση και όλες τις εταιρείες – χορηγούς που στηρίζουν την εκδήλωση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ κ. Συμεών Τσομώκος.
 
«Σε μια δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, πού προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί σε μια νέα βάση, η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα επιβαλλόμενη και από την γενικότερα ρευστή κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας. Ανταποκρινόμενοι σ’ αυτήν την ανάγκη το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Συμεών Τσομώκος ΑΕ αποφάσισαν να συνενώσουν τις παραδοσιακές κι επιτυχείς τους διοργανώσεις στους τομείς της άμυνας και τής ασφάλειας εμφανίζοντας την EXPOSEC DEFENSEWORLD 2013. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια εκδήλωση με διεθνείς προδιαγραφές πού ευελπιστούμε ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά στην καθιέρωση της Ελλάδας σαν σημαντικού παράγοντα στην διατήρηση της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Εξάλλου, το Επιμελητήριο έχει πολύχρονη ενασχόληση με τον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Αμερικανικών Περιπτέρων σε Διεθνείς Εκθέσεις οι οποίες πραγματοποιούντο επί σειρά ετών στη χώρα μας αλλά και του Συνεδρίου Defenseworld το οποίο πραγματοποιήσαμε προ δύο ετών με εξαιρετική επιτυχία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης.
 
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με τις εισαγωγικές ομιλίες των Προέδρων των οργανωτών κ. Συμεών Τσομώκου και κ. Γιάννου Γραμματίδη. Θα ακολουθήσει ομιλία του καθηγητού και Προέδρου του ΚΕΜΕΑ κ. Μιχάλη Τσινισιζέλη και εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Υπεύθυνου Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ήσυχου, του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κροατίας κ.  Ivan Velimir Starcevic, του κ. Δημήτρη Γεωργιόπουλου, Γενικού Διευθυντή Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων καθώς επίσης και του κ. Βασίλη Θεοφιλόπουλου, Εκπροσώπου της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.
 
Ο κ. Βασίλης Γκρίζης, Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές του κλάδου ασφάλειας, συνεργάτες του ΚΕΜΕΑ όπως είναι οι κ.κ. Γιώργος Λεβεντάκης, Γιώργος Ευτυχίδης, Γιώργος Κιουμουρτζής και Νικόλαος Κούτρας, θα παραθέσουν ομιλίες σχετικά με τα προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ για εφαρμογές στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.
 
Σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου και φορέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της άμυνας όπως οι κ.κ. Γιώργος Τρουλλινός, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής &
Άμυνας, Κυριάκος Λινάκης, Πρόεδρος ΕΑΒ, Κωνσταντίνος Πιλάλης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΣ, Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος ΟΝΕΞ, Γρηγόρης Κουτσογιάννης, Διευθυντής Ανάπτυξης Lockheed, Παναγιώτης Τσατσούλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Τheon Sensors και Σπύρος Μούλιας, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΚΠΥ θα παραθέσουν ομιλίες, στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας, με θέμα την Ισχυροποίηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την συμβολή της στην οικονομική ανάκαμψη. Την ενότητα θα συντονίσει ο κ. Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
 
Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Δανιήλ Εσδράς, ο Επικεφαλής του Επιχειρησιακού Γραφείου Frontex κ. Γρηγόρης Αποστόλου, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ κ. Σπυρίδων Παπαγεωργίου, ο Αρχιπλοίαρχος & Διευθυντής Ελέγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων κ. Αλέξανδρος Καυκούλας, ο Δρ. Μιχαήλ Χάλαρης, Αντιπύραρχος και Διευθυντής Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Φοίβος Θεοδώρου, Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης καθώς και ο Δρ. Στέργιος Τόπης, Διευθυντής Marketing της εταιρίας Intracom Defense Electronics.
 
Επίτιμοι ομιλητές από το εξωτερικό θα είναι οι κ.κ. Vladimir Bozovic,Υπουργός Eσωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, Luigi Rebuffi, CEO, European Organization for Security και Hartmun Hesse, Captain, Senior Adviser to SASG on Counter-Piracy, International Maritime Organization.
 
Έγκριτοι καθηγητές, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας όπως οι κ.κ. Αθανάσιος Πλατιάς, Καθηγητής Στρατηγικής και Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  Παναγιώτης Τσάκωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελένη-Ανδριανή Σαμπατάκου, Επιστημονική Συνεργάτης του Ε.Μ.ΜΕ.ΔΙΑ, Βασίλειος Βλάχος, Λέκτορας στο Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής & Επικοινωνιών στο ΤΕΙ Λάρισας,  θα συμβάλλουν με τις ομιλίες τους στην επίτευξη των στόχων του συνεδρίου.
 
Διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής, διπλωματικής, πανεπιστημιακής, στρατιωτικής και επιχειρηματικής κοινότητας θα συμμετάσχουν στο συνέδριο ώστε να υπάρξει πολυφωνία και ανοιχτός διάλογος. Θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις τους  και να επιχειρηματολογήσουν πάνω στα καυτά θέματα τα οποία θα τεθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου ενώ έγκριτοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του φορέων θα συντονίζουν τη συζήτηση και τις εκτός προγράμματος παρεμβάσεις.
 
Βασικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

    -Παγκόσμιες Προκλήσεις – Στρατηγική Εσωτερικής Ασφάλειας & Άμυνας
    -Η Ισχυροποίηση της Eλληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και η Συμβολή της στην Οικονομική Ανάκαμψη
    -Προγράμματα Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εφαρμογές στους Τομείς Άμυνας και  Ασφάλειας
    -Παράνομη Μετανάστευση και Ασφάλεια Συνόρων
    -Κυβερνοάμυνα: Προστασία Κρίσιμων Υποδομών από Κυβερνοεπιθέσεις
    -Ασφάλεια Θαλάσσιων Μεταφορών
    -Πολιτική Προστασία και Διαχείριση Κινδύνων

 
Χορηγός του συνεδρίου: ONEX AE- Υποστηρικτές του συνεδρίου: Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΤΡΟΝ ΑΕ, Ιntracom Defense Electronics, Lockheed Martin, Theon Sensors
Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΕΡΔΟΣ,  Security Manager, IT SECURITY, BUSINESS PARTNERS MAGAZINE, SBC CHANNEL
Χορηγoί διαδικτυακής επικοινωνίας: ONALERT.gr, News.gr, Palo.gr.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις