Γρεβενά: Ημερίδα για κτηνοτρόφους
Ημερίδα Κτηνοτροφία

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα Complete που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα- Αλβανία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στα Γρεβενά.

Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Γρεβενών, θα γίνει εκτός των άλλων και η ενημέρωση των κτηνοτρόφων από κτηνιάτρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόληψη της μόλυνσης των ζώων από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού, ενώ θα δοθούν συμβουλές και για άλλες νόσους των ζώων.

To έργο Complete στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα διαχείρισης των εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων, με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος.

Εταίροι του προγράμματος είναι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Κτηνιατρική Σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Τιράνων και το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Interreg.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις