Ημερίδα στη Σύμη για την «Καθαρή Ενέργεια»

Τη διεξαγωγή ημερίδας για την ενημέρωση όλων των κατοίκων της Σύμης, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη -σε οργανωτικό και οικονομικό επίπεδο- της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Σύμης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου Σύμης προκειμένου να συμβάλλει στη ανάπτυξη των δράσεων για την ενεργειακή μετάβαση του νησιού προς τις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την ενεργή και ρυθμιστική συμμετοχή της Κοινωνίας της Σύμης.

Θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτές του νομού Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι της περιφέρειας Ν. Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και Δήμων Δωδεκανήσου, και φορείς και κάτοικοι της Σύμης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση από τη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» από τον Δημήτρη Κατσαπρακάκη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Για τον «Τουρισμό και την Πράσινη Ενέργεια» θα μιλήσει ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας. Επίσης, θα μιλήσουν ο Θόδωρος Κυπραίος Πολιτικός Μηχανικός ΔΣ, AGG CONSULTING ΙΚΕ ο Βασίλης Πολίτης, υποναύαρχος Π.Ν. (ε.α) πρόεδρος MSI HELLAS,ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, δικηγόρος Υπ. διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Αθηνών/Ερευνητής Παν/μίου Cambridge, ο Παναγιώτης Μεγαλούδης, μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου, ο Γιάννης Γκύλλης απο τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου, και ο Δημήτρης Κατσαπρακάκης από τη Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα.

Δείτε επίσης