Ναύπλιο: Ημερίδα για κτηνοτροφία με περισσότερη βιοασφάλεια
βιοασφάλεια κτηνοτροφία Ναύπλιο

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης ανήκε στον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιώργο Ζέρβα. To project DISARM είναι ένα νέο θεματικό δίκτυο συνεργασίας για τη μείωση της αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020.

Tο έργο άρχισε τον Ιανουάριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021, με συμμετοχή 15 Οργανισμών και Ιδρυμάτων από 9 Ευρωπαϊκές χώρες. Από πλευράς Ελλάδος συμμετέχει το Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συντονιστή τον ομότιμο καθηγητή, Γεώργιο Ζέρβα και βασική συνεργάτιδα την αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ελένη Τσιπλάκου.

Πρόκειται – όπως τόνισαν – για μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ κτηνοτρόφων, κτηνιάτρων, γεωπόνων – ζωοτεχνών, συμβουλευτικών υπηρεσιών, ερευνητών, ακαδημαϊκών και βιομηχανίας, που θα προσπαθήσει να προτείνει και να καθιερώσει μια πιο συνετή και υπεύθυνη χρήση των αντιβιοτικών στη ζωική παραγωγή, με απώτερο στόχο τη μείωση της απειλής από την αντοχή των βακτηρίων στα αντιβιοτικά.

Η επίτευξη του στόχου αυτού θα βασιστεί στην επεξεργασία, επιλογή και ακολούθως τη διάδοση των πλέον αποτελεσματικών ορθών πρακτικών και προσεγγίσεων βιοασφάλειας, για κάθε κατηγορία εκτροφών παραγωγικών ζώων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις