«Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία»
Κεντρικός ομιλητής του e-Φόρουμ θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

To 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων με τίτλο «Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία» πραγματοποιούν στις 26 και 27 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η τράπεζα Πειραιώς, το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο και η Enterprise Greece Invest & Trade.

 Η ηλεκτρονική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα έχει την υποστήριξη του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο και του Δικτύου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων της Βαυαρίας (HNBEB). Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν δύο ψηφιακά πάνελ με τίτλους «'Οδικός χάρτης' εξαγωγών στον αγροδιατροφικό κλάδο» και «Αναζητώντας νέα μοντέλα ελληνογερμανικών συνεργασιών μεταξύ παραγωγών και εμπόρων», ενώ προγραμματίζονται ψηφιακές B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Γερμανία στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Κεντρικός ομιλητής του e-Φόρουμ θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ενώ εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ, πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών (tbc).

Τις εργασίες του φετινού e-Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα χαιρετίσουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Γούναρης, διευθύνων σύμβουλος BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Χαράλαμπος Κουναλάκης, γενικός σύμβουλος Α΄ οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο και Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Enterprise Greece Invest & Trade.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις