«Από το αγρόκτημα στο πιάτο - Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον»
«Από το αγρόκτημα στο πιάτο - Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη  διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Από το αγρόκτημα στο πιάτο - Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  21 Απριλίου 2021 και ώρα 12.00-13.30.

 

Θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής της ΕΕ «από το αγρόκτημα στο πιάτο» που επιδιώκει:

 

  • μείωση κατά 50 % της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και του κινδύνου που συνδέεται με αυτά και κατά 50 % της χρήσης των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων έως το 2030
  • μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών τουλάχιστον κατά 50 %, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της γονιμότητας του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η χρήση λιπασμάτων τουλάχιστον κατά 20 % έως το 2030
  • μείωση κατά 50 % των πωλήσεων αντιμικροβιακών φαρμάκων για τα εκτρεφόμενα ζώα και τις υδατοκαλλιέργειες έως το 2030
  • αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας έως το 25 % της γεωργικής γης έως το 2030.

 

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση στο youtube και στο facebook επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους.

 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=6BT17WjCIO4&ab_channel=WaveTechnologies

 

Facebook:

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1624177341107782&id=251440331714830

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις