12o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ HEALTHWORLD

            Μνημόνιο και η Υγεία στην Ελλάδα Σήμερα
 
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 12o  Συνέδριο HEALTHWORLD με τίτλο: «Από το Μνημόνιο στην Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα», στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Ledra Marriott.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ.

Αδήριτη είναι πλέον η ανάγκη ουσιαστικής συζήτησης μεταξύ φορέων υγείας και κράτους με κοινό στόχο την ομαλή, δίκαιη και διαφανή λειτουργία ενός συστήματος υγείας, ταγμένου στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου δίνει έμφαση στην επικαιρότητα, με εστίαση στις τρέχουσες ανάγκες, τάσεις, οδηγίες, εκτιμήσεις και δρώμενα στο εσωτερικό και διεθνές γίγνεσθαι ώστε να διατυπωθούν προτάσεις και να σχεδιαστούν συνεργίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην προσφορά ενός ευρέως φάσματος ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι:

-    Η Ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του Ιατροασφαλιστικού Συστήματος
-    Η Καινοτομία και ο Έλεγχος της Φαρμακευτικής Δαπάνης
-    H Απόδοση των Επενδύσεων σε Καινοτόμες Τεχνολογίες και Υλικά
-    Η Διασφάλιση της Ποιότητας και της Καταλληλότητας της Υγειονομικής Περίθαλψης

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με ανοιχτή συζήτηση “DEBATE” με θέμα: Τεκμηρίωση και Συναίνεση ως προαπαιτούμενα μιας «παραγωγικής πολιτικής», με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων υπηρεσιών υγείας.

O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε σχετικά με το συνέδριο: «Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελληνική οικονομία, η αναμόρφωση του Συστήματος Υγείας κρίνεται απολύτως αναγκαία,  ώστε στο μέτρο των σημερινών δυνατοτήτων να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες. Το Ελληνο Αμερικανικό Επιμελητήριο, μέσα από τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου HealthWorld 2013, επιχειρεί να προσεγγίσει ολοκληρωμένα το θέμα της Ανασυγκρότησης του Υγειονομικού Τομέα πέρα από τις Μνημονιακές υποχρεώσεις και να προτείνει βιώσιμες και λειτουργικές λύσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον λειτουργίας, για όλους τους λειτουργούς της Υγείας. Με τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και μία Ανοικτή Συζήτηση με συμμετοχή εκπροσώπων  όλων των φορέων  το Συνέδριο έχει στόχο να συμβάλει στη δημιουργία ενός συναινετικού πλαισίου συνεργασίας για την ομαλή λειτουργία του Συστήματος Υγείας.»
 

Πρόγραμμα 12o  Συνέδριο HEALTHWORLD 



Βασικός Χορηγός Συνεδρίου: ABBVIE PHARMACEUTICALS
Χορηγοί Συνεδρίου: AMGEN HELLAS PHARMACEUTICALS, BRISTOL-MYERS SQUIBB, GILEAD SCIENCES HELLAS, JOHNSON & JOHNSON HELLAS, PFIZER HELLAS & SANOFI AVENTIS
Yποστηρικτές Συνεδρίου: ASTRA ZENECA, BOSTON SCIENTIFIC HELLAS, GE HEALTHCARE, GENESIS PHARMA, GLAXOSMITHKLINE, JANSSEN-CILAG PHARMACEUTICAL, MERCK, MSD, NOVARTIS HELLAS & ROCHE HELLAS
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ελευθεροτυπία, Enet.gr, Κέρδος, Iatronet.gr, SBC, Business Partners
Xoρηγός Video Webcasting: Μdata

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις