5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας
5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου διοργανώνει φέτος την 5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας. Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στο ελαιοτριβείο του Δημητρίου Σωλήνη από 15 έως 18 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες του δρ. Στέφανου Διαμαντή με θέμα «Ελληνική τρούφα από το μηδέν σε εξαιρετική ποιότητα, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές» και ομιλία της Δάφνης Μπρανιώτη με θέμα η μεταποίηση της τρούφας στην ελληνική και ξένη αγορά. Το Σάββατο 17 Ιουλίου το μεσημέρι θα γίνει ανοιχτή συζήτηση για θέματα καλλιέργειας και συλλογής αυτοφυούς τρούφας καθώς και συντήρησης και μεταποίησης τρούφας, ενώ τροφόσκυλα θα ψάξουν για άγριες τρούφες.

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης κάθε μέρα θα μαγειρεύει εδέσματα με τρούφα.

Κάθε βράδυ θα διοργανώνεται μουσικό πρόγραμμα που επιμελείται ο μαέστρος Πασχάλης Τριανταφυλλίδης. Θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Βασιλείου, Βίκυ Φωτοπούλου, Κατερίνα Τοπάζη, Γιάννης Ρωμαίος, Ειρήνη Λεγάκη, Ζαχαρίας Μελιός.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν περίπτερα που διατίθενται στους παραγωγούς προς 300€ το τετραήμερο, επίσης ελεύθερος χώρος προς 80€ το τ.μ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6932222440.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις