Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Δωρεάν Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Bασιλοτροφία

Ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνουν την έναρξη του δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία».

 

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γεώργιο Γκόρα.

 

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε 15 νέους με γνώσεις και εμπειρία μελισσοκομικής πρακτικής να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες μελισσοκόμους και να καταρτιστούν σε θέματα τεχνικών βασιλοτροφίας. Η εκπαίδευση αφορά στην αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση του υπάρχοντος γενετικού υλικού των μελισσών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στην υποστήριξή των συμμετεχόντων στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, οι 15 ωφελούμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις επάνω σε θέματα βασιλοτροφίας, παραγωγής βασιλικού πολτού αλλά και ορθής μελισσοκομικής πρακτικής.  Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, θα επιλεγούν οκτώ (8) εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν το επόμενο βήμα του προγράμματος, μέσα από την επίδειξη και υλοποίηση εμβολιασμών σε μελισσοκόμους  της Θεσσαλίας.

 

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων:  4 Οκτωβρίου 2021

Έναρξη προγράμματος : Οκτώβριος 2021

Διάρκεια:  12 μήνες

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις