Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Κ. Λεχώνια, Ν. Αγχίαλο και σε χωριά του Πηλίου
Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Κ. Λεχώνια, Ν. Αγχίαλο και σε χωριά του Πηλίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που συνεδρίασε σήμερα ενέκρινε τη διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων:

-Πολιτιστική εκδήλωση για τον εορτασμό του Σωτήρος στα Κάτω Λεχώνια στις 6 Αυγούστου 2022. Με αφορμή τον πανηγυρίζοντα Ι.Ν του Σωτήρος στην περιοχή «Τσικάρι», θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με ορχήστρα και με παραδοσιακούς χορούς, με  ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και η Δημοκρατική, Εκπολιτιστική Κίνηση Κάτω Λεχωνίων με τη συμπαράσταση του Τοπικού Συμβουλίου Κάτω Λεχωνίων. 

-Έκθεση τοπικών προϊόντων και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μακρυράχη Πηλίου στις 12-15 Αυγούστου 2022.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού, θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων και  ανθοκομίας καθώς η Μακρυράχη φημίζεται για τα λουλούδια της και δίκαια χαρακτηρίζεται ως «χωριό των λουλουδιών».Η έκθεση τοπικών προϊόντων θα πλαισιωθεί με πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και παιδιά (θέατρο σκιών-Καραγκιόζης, χορευτικό αντάμωμα συλλόγων του Πηλίου και θεατρική παράσταση). Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει μουσική στο χώρο. Συνδιοργανωτές είναι Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυράχης.

- Θεατρική παράσταση «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στη Ν. Αγχίαλο στις 20 Αυγούστου 2022, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στον αρχαιολογικό χώρο Α΄ Βασιλικής Ν. Αγχιάλου.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Αγχιάλου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αγχιαλιτών της Αθήνας.

-Μουσικη εκδηλωση-συναυλια «AUFTAKT»  στο Χόρτο Πηλίου,  στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Νέοι και νέες ηλικίας 14-27 ετών, σπουδαστές μουσικής, μετά από εντατική εργασία και πρόβες στο πλαίσιο θερινής Ακαδημίας-Προγράμματος Ελληνογερμανικής συνεργασίας, το οποίο στηρίζεται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, συμπράττουν παρουσιάζοντας στο κοινό τη συναυλία «Auftakt», μια συναυλία Ελληνογερμανικής Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων.

Συνδιοργανωτές της συναυλίας «Auftakt» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ Χόρτου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων και το Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Π. Χατζηνίκου», σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και την πόλη του Μinden.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας  προχωρά στην προμήθεια βιβλίων με σκοπό τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης τους σε σχολεία του νομού Μαγνησίας μέσω των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για τα βιβλία:

- «Ρήγας Βελεστινλής και το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του» (ISBN 978-960-6733-20-8) του Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου που εκδίδεται από την  Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στο 1987 με σκοπό τη μελέτη, προβολή της ζωής και του έργου του Ρήγα Βελεστινλή καθώς και της γενέτειράς του,  του Βελεστίνου και των αρχαίων Φερών.

-«Ο ιός που ενώνει τους ανθρώπους». Δεκατρείς μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βόλου, σε ηλικία δεκατριών ετών τότε, μετουσίωσαν τις δυσκολίες της πρώτης καραντίνας σε έμπνευση δημιουργώντας μια σειρά παραμυθιών με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Όλα τα παραμύθια έχουν κοινό τίτλο: «Ο ιός που ενώνει τους ανθρώπους». Δύο από αυτά συμμετείχαν σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο «Δημιουργούμε από το σπίτι» που διοργανώθηκε από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, αποσπώντας το πρώτο και δεύτερο βραβείο, αντίστοιχα. Κατά το τρέχον έτος οι μαθητές συγκέντρωσαν τα παραμύθια αυτά σε ένα βιβλίο, στο οποίο οι ίδιοι ανέλαβαν την εικονογράφηση, την επιμέλεια και την ψηφιακή του έκδοση αρχικά. Το επόμενο βήμα ήταν η έκδοσή του. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Βόλου θα διατεθούν για την ενίσχυση της «Αίθουσας Αλληλεγγύης» του σχολείου η οποία προσφέρει κάθε μήνα τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις