«Πρόληψη και Διαχείριση των Αγροδασικών Πυρκαγιών υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης»

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνει με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση των Αγροδασικών Πυρκαγιών υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στις 9.00 π.μ στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια, Αθήνα).

Η διοργάνωση της ημερίδας εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας η οποία συμβαδίζει με την επικρατούσα αντίληψη και κοινή λογική στην Ευρώπη, ότι η καλύτερη «θεραπεία» για την αποφυγή των καταστροφικών πυρκαγιών που εντείνονται λόγω της κλιματικής κρίσης είναι η πρόληψη: η κατάλληλη προετοιμασία του αγροδασικού χώρου, τόσο όσον αφορά τη διαχείριση καλλιεργειών και δασών όσο και την ενημέρωση και κινητοποίηση του πληθυσμού.

Η βελτίωση της παραγωγής (αγροτικής και δασικής),καθώς και η υγιής οικονομική διαχείριση και κοινωνική οργάνωση, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο και τη συμβολή του στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Οι σωστές πρακτικές μπορούν να εξασφαλίσουν ένα τοπίο, στο οποίο οι στρατηγικά οργανωμένες ασυνέχειες στην καύσιμη ύλη μπορούν να συμβάλουν καίρια στον έλεγχο των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν η ανάγκη στενής συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, καθώς και η ανάληψη έξυπνων πρωτοβουλιών υλοποίησης μέτρων και αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων, βασισμένων στην εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα, την κινητοποίηση του αγροτικού-δασόβιου και παραδασόβιου πληθυσμού - και την κατάλληλη καθοδήγησή του.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

https://us02web.zoom.us/j/83283050234?pwd=TTMvUitFclZKSXpVTFpBeE9PRnpaZz09

Meeting ID: 832 8305 0234, Passcode: 627072

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις