1ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ηλείας

Το 1ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων  Ηλείας διοργανώνει η Εφημερίδα «Πρωινή» και η Αέναον ΚοινΣΕπ με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πύργου & το Επιμελητήριο Ηλείας. Θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στο Κτήμα Μερκούρη, στο χώρο των εγκαταστάσεων του Οινοποιείου της οικογένειας Κανελλακόπουλου, στο Κορακοχώρι.

Κύριος στόχος του διημέρου είναι  η ανάδειξη της οινικής ιστορίας της Ηλείας και της τοπικής οινοπαραγωγής, η ενίσχυση της μελλοντικής πορείας του κρασιού, η προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού καθώς και η γνωριμία με τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν τα οινοποιεία, ποτοποιίες, πολιτιστικοί σύλλογοι και σύλλογοι γυναικών, σύλλογοι εστίασης και φορείς από τον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί πλούσιες δράσεις, όπως οινογνωσία, οινογευσία και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις επιχειρήσεων οίνων και ποτών, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και μουσικά event.

Επίσης, στην ενότητα «Στρώνουμε τραπέζι»... θα παρουσιαστούν στο κοινό παραδοσιακά εδέσματα της Ηλείας σε μια «γνωριμία» με τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής σε συνδυασμό με τους τοπικούς οίνους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις