Στις 19 και 20 Μαΐου το 1o Φεστιβάλ Οίνου και Γεύσεων στην Ηλεία

Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το «1ο Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων N. Ηλείας – 1st Ilia's Wine & Dine Festival" που διοργανώνει η εφημερίδα «Πρωινή» Ηλείας και η Αέναον ΚοινΣΕπ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου του Κτήματος Μερκούρη (Κορακοχώρι). Με ποικίλα event, ανοιχτό σε όλον τον κόσμο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλες τις δράσεις του διημέρου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την Οινική ιστορία του νομού και την προσπάθεια των Ηλείων οινοπαραγωγών να εδραιωθούν στο χώρο του Οινικού Τουρισμού. Παράλληλα, όσοι βρεθούν στο φεστιβάλ θα δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής στη θεματική ενότητα «Στρώνουμε τραπέζι», όπου θα παρουσιαστούν στο κοινό παραδοσιακά εδέσματα της Ηλείας για να έρθουν κοντά με τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής σε συνδυασμό με τους τοπικούς οίνους.

 

Στην διοργάνωση συμμετέχουν οινοποιεία του νομού, ποτοποιίες, πολιτιστικοί, λαογραφικοί σύλλογοι, σύλλογοι γυναικών και Τ.Κ από όλο το νομό, τοπικοί παραγωγοί, επιχειρηματίες, και φορείς από τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Για το διήμερο έχουν προγραμματιστεί πλούσιες δράσεις, όπως οινογνωσία, οινογευσία και γευσιγνωσία, παρουσιάσεις επιχειρήσεων οίνων και ποτών, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και μουσικά event.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις