Νέες προοπτικές και σύγχρονες προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων

 

Ημερίδα Τμ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με τη Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων με θέμα: Νέες προοπτικές και σύγχρονες προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων

 Η ένωση μας στα πλαίσια τους πλέγματος συνεργασιών με τον ακαδημαϊκό και παραγωγικό τομέα επανέρχεται με νέα εκδήλωση την Παρασκευή 26/05/2023 στο Αμφιθέατρο Π. Λύτρας του ΠΑΔΑ .

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ημερίδα Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με τη Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων με θέμα: Νέες προοπτικές και σύγχρονες προκλήσεις στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 Συνεδριακό Κέντρο Π. Λύτρας – Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλαεω 

Πρόγραμμα
Έναρξη 9:00
Χαιρετισμοί:
• Παναγιώτης Καλδής – Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
• Παναγιώτης Ζουμπουλάκης – Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων ΠΑ.Δ.Α.
• Ιωάννης Σμαρνάκης – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων 
Session 1: Επαγγελματικές προοπτικές Επιστήμονα – Τεχνολόγου Τροφίμων
Προεδρείο: Σμαρνάκης Γ. / Τσάκαλη Ε.
9:45 Παναγιώτης Μανιατέας Υπεύθυνος Παραγωγής Vionova ΕΠΕ
10:05 Νίκος Γκιώνης Επικεφαλής Επιθεωρητής GFSI Συστημάτων Διαχείρισης TÜV Austria Hellas
10:25 Ειρήνη Γκιζιάκη Senior Innovation Scientist Danone (Ολλανδία)
10:45 Ελένη Κουμουσίδου South East Europe Zone Supply Chain Assistant Timac Agro International
11:05 Ηλίας Αλεξίου Ελεγκτής Τροφίμων & Εμπορίου, Περιφέρεια Αττικής
11:25 Ευα Χατζηκωνσταντίνου Serialization & Customer Liaison Specialist, Scientific Affairs Department at
Medis (Teva Company)
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15’- Καφέ


Session 2: Ερευνητικές δραστηριότητες Τμ. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ΠΑ.Δ.Α.
Προεδρείο: Χούχουλα Δ. / Σινάνογλου Β.
12:00 Γεωργία Λαδίκα, Ελισάβετ Μούκα και Κωνσταντίνος Αουάντ, Εργαστήριο Χημείας, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων «Μελέτη διατηρησιμότητας φρούτων: Πειραματική μεθοδολογία, ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης και χημειομετρία»
12:20 Ανθιμία Μπατρίνου Ερευνητικό Εργαστήριο Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών «Ερευνητικές δραστηριότητες Εργαστηρίου Μικροβιολογίας»
12:00 Δήμητρα Χούχουλα Διευθύντρια Ερευνητικού Εργαστηρίου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών «Εφαρμογή Σύγχρονων Μοριακών Τεχνικών στο χώρο των τροφίμων»
12:40 Αλέξανδρος – Γεώργιος Ιωάννου, Εργαστήριο Χημείας, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων «Συγκριτική αξιολόγηση εμπλουτισμένων και μη ελαίων ως προς τη θερμική τους σταθερότητα με χρήση αναλυτικών τεχνικών και χημειομετρίας» 
13:00 Αδριάνα Λάζου Εργαστήριο Χημείας, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων «Ανάλυση και σχεδιασμός διεργασιών επεξεργασίας για την ανάπτυξη
καινοτόμων τροφίμων»
13:20 Κωνσταντίνος Τσιάντας Εργαστήριο Χημείας, Ανάλυσης και Σχεδιασμού Διεργασιών Επεξεργασίας Τροφίμων «Προηγμένες εφαρμογές μεταβολομικής και η συμβολή τους στην υγεία & διατροφή του ανθρώπου»
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 20’- Ελαφρύ Γεύμα

Session 3: Σύγχρονες Τάσεις στη Βιομηχανία Τροφίμων 
Προεδρείο: Ζουμπουλάκης Π./ Τσάκαλη Ε.
14:00 -15:00 Εκπρόσωπος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανίων Τροφίμων Ευθυμία Γκαντή Customer Relations & CSR Supervisor ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ Ιωάννης Σμαρνακης
Διευθυντής Εργοστασίου& Έρευνας και Ανάπτυξης, Λάβδας ΛΑΒΔΑΣ FOODSERVICE Μ.Ε.Π.Ε

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις