1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση «Αgrown»

Μέσα από εφτά επιμέρους θεματικές ενότητες, που καλύπτουν όλο το φάσμα των προκλήσεων και των προοπτικών του αγροδιατροφικού τομέα, δομείται το 1ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση «Αgrown».

 

Το «Αgrown» με θέμα προκλήσεις τις προοπτικές του αγροδιατροφικού κλάδου θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου στο κτήμα Πιθάρι, στη Λίμνη Τριχωνίδα. Η πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελεί μία πρωτοβουλία του ειδησεογραφικού οργανισμού «Συνείδηση» σε συνεργασία με τον ειδησεογραφικό οργανισμό «Πελοπόννησος» και την υποστήριξη της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αειφόρο ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα αφενός και αφετέρου στην μετάβαση της ελληνικής γεωργίας στην ψηφιακή εποχή ως επιχειρηματική ευκαιρία. Το μενού της δεύτερης μέρας, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει πέντε επιμέρους θεματικές ενότητες που απλώνονται σε όλο το φάσμα των προκλήσεων της αγροδιατροφής. Η πράσινη ενέργεια ως παράγοντας βελτίωσης της αγροτικής παραγωγής και η περίπτωση των αγροτών βολταϊκό θα είναι η πρώτη από αυτές και θα ακολουθήσουν θεματικές ενότητες που θα επικεντρωθούν στην υδατοκαλλιέργεια, τις προοπτικές και τις τάσεις ώστε αυτή να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική, το μάρκετινγκ και την αειφορία στην αλυσίδα αξίας τροφίμων και τέλος την κτηνοτροφία σε συνδυασμό με την αγροδιατροφική επάρκεια.

 

Όλα αυτά είναι θέματα που απασχολούν έντονα τα τελευταία χρόνια τον αγροδιατροφικό τομέα από τον απλό παραγωγό πού δουλεύει με την οικογένειά του στο χωράφι μέχρι της μεταποιητικές μονάδες και της μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν ήδη αναπτύξει εξαγωγικό προσανατολισμό. Σε συνδυασμό μάλιστα με παράγοντες, όπως η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή κρίση, η διατάραξη των εφοδιαστικών αλυσίδων είτε από τις επιπτώσεις της πανδημίας είτε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι προκλήσεις αυτές δεν έχουν απλώς επίκαιρο, αλλά σχεδόν πλέον επείγοντα χαρακτήρα.

Έτσι το «Αgrown» θα φιλοξενήσει σημαντικούς ομιλητές, οι οποίοι θα αναπτύξουν επί αυτών των θεμάτων προτάσεις, μέσα από τις οποίες ο αγροτοδιατροφικός τομέας θα βρει πιθανές λύσεις στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Παράλληλα, με το διήμερο Συνέδριο θα λειτουργήσει έκθεση Αγροδιατροφικών και Γεωργικών Προϊόντων.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις