“Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών - Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου”

To 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Ελληνικής και Κυπριακής Κουζίνας με τίτλο "Από το νησί της Αφροδίτης στο βουνό των Θεών - Γαστρονομική και πολιτιστική συνάντηση στους πρόποδες του Ολύμπου" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 στο Ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς στη Λεπτοκαρυά (ώρα 18:00) με δωρεάν είσοδο.

 

Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση της ομάδας μαγειρικής σε Ελλάδα και Κύπρο "Μαγειρεύοντας με την Κλειώ" της Κλειώς Σωκράτους - Καλαμπάκα και της κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα "Olympus Cultural Routes" και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Γενικού Προξενείου Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. 

 

  • Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ομάδες μαγειρικής και επώνυμοι Σεφ μαγειρικής από την περιοχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και την Κύπρο. 

  • Ομάδα 50 γυναικών από τα χωριά του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με μεράκι και αγάπη για την μαγειρική, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στις τοπικές γεύσεις. 

  • Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ η αρχαιολόγος Ιωάννα Βασιλειάδου θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στον αρχαίο κόσμο της μαγειρικής, βάσει των ευρημάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, παρουσιάζοντας την εξέλιξη της κουζίνας στο πέρασμα των χιλιετιών. 

  • Για την παραδοσιακή κουζίνα της Κύπρου θα μιλήσει η Ελίζα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό. 

  • Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος Λεμεσού "Διόνυσος" και παραδοσιακούς χορούς της περιοχής του Ολύμπου θα παρουσιάσει η χορευτική ομάδα της ΚΟΙΝ.Σ.Επ. Παλαιού Παντελεήμονα "Πολιτιστικές Διαδρομές Ολύμπου".

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

 

  • Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 (19:00)

Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ και οργάνωση κυπριακής μουσικοχορευτικής βραδιά στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου

 

  • Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 (20:30)

Ελληνοκυπριακό γλέντι με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική στην πλατεία του Νέου Παντελεήμονα

 

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις