4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υλοτομίας

Το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υλοτομία ς, το οποίο διοργανώνεται από τις εταιρείες Husqvarna και Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ, πιστό στο ραντεβού του υποδέχεται για τέταρτη χρονιά τους λάτρεις του είδους από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, στις 16 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο χωριό Χρυσοβίτσι, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολ ης και του Δασαρχείου Βυτίνας.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, που αγαπά και σέβεται το περιβάλλον, έχει ενταχθεί στις παράλληλες δράσεις που πλαισιώνουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο Πρωτάθλημα πανελλαδικής εμβέλειας, με συμμετέχοντες υλοτόμους που διαγωνίζονται σε αγωνίσματα δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, καλλιτεχνικής ματιάς και άλλων δεξιοτήτων, το οποίο φέτος πλαισιώνεται με παράλληλες θεματικές δράσεις, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των παρευρισκόμενων θεατών, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω καθιέρωσή του θεσμού, αλλά και στην ανάδειξη της πανέμορφης περιοχής του ορεινού όγκου του Μαινάλου.

Παράλληλα με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας, όπου και παρουσιάζεται όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη λήψη, επεξεργασία και αξιοποίηση της ξυλείας από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το Χρυσοβίτσι, το πανέμορφο αυτό χωριό του Μαινάλου, υπήρξε μεγάλο υλοτομικό κέντρο. Το 1939 κατασκευάστηκε εδώ ένα μεγάλο εργοστάσιο ξυλείας το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην οικονομία της Αρκαδίας. Σε αυτό το εργοστάσιο στεγάζεται το Μουσείο Δασικής Ιστορίας. Πρόκειται για έναν χώρο που ιχνηλατεί τα πρώτα βήματα της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο. Στο μουσείο λειτουργούν εκθέσεις εργαλείων και πρακτικών υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου. Αναβιώνει έτσι μια ολόκληρη σελίδα της Αρκαδίας. Γίνονται επίσης περιβαλλοντολογικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης του κοινού στο ζήτημα της προστασίας του δάσους και της ορθολογικής χρήσης των πρώτων υλών.

Στο 4ο Πρωτάθλημα Υλοτομίας ο ταλαντούχος ξυλογλύπτης, Άγγελος Πατσιατζής, θα πραγματοποιήσει ζωντανή επίδειξη ξυλογλυπτικής με αλυσοπρίονα, δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης, σε ένα πραγματικά φαντασμαγορικό σόου.

Με την χορηγία και υποστήριξη της Husqvarna και της Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις