Έρχεται το 5ο Food Experience Graviera Naxos 2023 και 14η Γιορτή Πατάτας

 

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Νάξου το 5ο Food Experience Graviera Naxos 2023 και 14η Γιορτή Πατάτας.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, με τους παρατεταμένους καύσωνες και τις καταστροφικές πυρκαγιές, το φετινό event θα έχει θέμα «Kλιματική αλλαγή και γαστρονομία».

Τα φετινά βραβεία Naxian Excellence Awards by EAS Naxos, τα οποία ψήφισε και φέτος η επιτροπή ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών με επικεφαλής τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννη Πολίτη, θα απονεμηθούν στους μετεωρολόγους και στους καθηγητές που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην μελέτη του φαινομένου του θερμοκηπίου ως  ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους, καθώς η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες είναι πρωταρχικής σημασίας για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Η γιορτή της πατάτας παγκοσμίως γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου. Η γιορτή αυτή γίνεται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κίνας, της Ινδίας και της Νότιας Αμερικής και έχει ως στόχο να τιμηθεί η πατάτα, ένα από τα πιο σημαντικά τρόφιμα στον κόσμο.

Η πατάτα είναι ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, όπως τηγανητή, βραστή, ψητή ή στον ατμό.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις