Φιλιππίνες: Οδηγός για το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ρυζιού

Οι Φιλιππίνες θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ρυζιού (IRC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο των Φιλιππινών.

Το IRC είναι μια κορυφαία εκδήλωση για την κοινότητα του ρυζιού, συγκεντρώνοντας επιστήμονες, ειδικούς και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον μη κερδοσκοπικό τομέα για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον τομέα του ρυζιού.

Το θέμα του φετινού IRC είναι "Κατασκευάζοντας ένα ασφαλές μέλλον για τα τρόφιμα και τη διατροφή με καινοτόμα συστήματα τροφίμων με βάση το ρύζι". Το συνέδριο θα εστιάσει σε οκτώ κεντρικά θέματα:

  • Γενετικές λύσεις και ποικιλίες γρήγορης παρακολούθησης
  • Μια αλυσίδα αξίας ρυζιού για την υγεία και τη θρεπτική αξία
  • Ψηφιακές λύσεις σε όλες τις κλίμακες
  • Γεωργικές λύσεις με βάση τη φύση
  • Μεταμόρφωση τοπίων ρυζιού για ανθεκτικότητα στο κλίμα
  • Συνεργασίες για κλιμάκωση και αντίκτυπο
  • Βιώσιμη παγκόσμια οικονομία ρυζιού
  • Κοινωνική ισότητα, ισότητα και ευημερία

Το IRC θα περιλαμβάνει μια κύρια εκδήλωση, μια έκθεση, ένα διεθνές συμπόσιο υβριδικού ρυζιού, ένα συμπόσιο βιώσιμης πλατφόρμας ρυζιού (SRP), ένα φόρουμ ενός αγρότη και ένα συμπόσιο αγοράς ρυζιού και εμπόρων.

Η κύρια εκδήλωση θα συγκεντρώσει κορυφαίους ειδικούς και ηγετών σκέψης από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις αναδυόμενες, τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις των συστημάτων τροφίμων με βάση το ρύζι.

Η έκθεση θα παρέχει τον χώρο για τους ενδιαφερόμενους φορείς να παρουσιάσουν τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες τους.

Το διεθνές συμπόσιο υβριδικού ρυζιού θα συγκεντρώσει τους κορυφαίους φορείς υβριδικού ρυζιού στον κόσμο από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να δημιουργήσουν συνεργασίες για την προώθηση τεχνολογιών υβριδικού ρυζιού για την επισιτιστική ασφάλεια.

Το συμπόσιο βιώσιμης πλατφόρμας ρυζιού (SRP) θα συγκεντρώσει παγκόσμια μέλη και ενδιαφερόμενους για να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα της SRP από όλη την αλυσίδα αξίας ρυζιού και να συζητήσουν νέες ευκαιρίες και σχέδια για να γίνει ο τομέας του ρυζιού πιο βιώσιμος και δίκαιος για τους αγρότες.

Το φόρουμ ενός αγρότη θα προσφέρει στους επιστήμονες και στα ενδιαφερόμενα μέρη υψηλού επιπέδου μια μοναδική οπτική από τους αγρότες στο έδαφος, στους οποίους θα δοθεί μια πλατφόρμα για να συζητήσουν την κατάστασή τους και να συνδεθούν με καινοτόμους και τις λύσεις τους.

Το συμπόσιο αγοράς ρυζιού και εμπόρων θα διασταυρώσει τους παράγοντες της αλυσίδας αξίας ρυζιού, όπως παραγωγοί, μυλωνάδες, εμπόρους και λιανοπωλητές, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τις προκλήσεις του άλλου και να βρουν ευκαιρίες για σύγκλιση και συνεργασία.

Το IRC είναι μια σημαντική ευκαιρία για την κοινότητα του ρυζιού να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες στον τομέα του ρυζιού. Το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις