Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες

Την Δευτέρα, 27 Νοε 2023, στις 10.00, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης οργανώνεται από τον ΣΕΑΜ και τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων, στο Αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (περιοχή αεροδρομίου) στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Στην επιμορφωτική ημερίδα με συντονιστή τον κ Δημήτριο Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα, AgroBus) θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ Σάββας Μπαλουκτσής (πρόεδρος του ΣΕΑΜ-Συνδέσμου Εισαγωγέων & Αντιπροσώπων Μηχανημάτων) και εκπρόσωπος της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα θέματα που θα προσεγγισθούν είναι:

  • «Συστήματα & εφαρμογές γεωργίας ακριβείας» με εισηγητές τους: κ Διονύση Παπαχριστοδουλόπουλο (PJ CONTELLIS) & κ Χαράλαμπο Μηλιώτη (AGROTECH).
  • «Ασφάλεια χειρισμού γεωργικών μηχανημάτων/συντήρηση» με εισηγητές τους: κ Χρήστο Αγοραστό (AGROTECH) & κ Μιχάλη Τσαγκαρόπουλο (PJ CONTELLIS).
  • «Μηχανές σποράς συστημάτων μειωμένης κατεργασίας εδάφους, πλεονεκτήματα & μειονεκτήματα» με εισηγητές τον: Δρ Θ. Γιτσόπουλο (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)
  • «Ορθή χρήση & επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων» με εισηγητή τον κ Γ. Μπουροδήμο (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).
  • «Παρουσίαση ειδικότητας Τεχνικού Γεωργικών Μηχανημάτων, με εισηγήτρια την κα Ε. Σιώκη (Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)

Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια γεφύρωσης της παραγόμενης τεχνολογικής γνώσης, των διαθέσιμων εμπορικών εργαλείων-μηχανημάτων και την κάλυψη των αναγκών των παραγωγών πραγματικού πλούτου, των αγροτών, ταυτόχρονα με την φροντίδα του περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΑΜ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πρέπει να συμπληρωθεί με την ενεργό συμμετοχή στην πρωτοβουλία και από τους αγρότες, οι οποίοι είναι οι τελικοί πολλαπλασιαστές των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, για την αγροτική επιχείρηση, για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, για την φροντίδα του περιβάλλοντος και βέβαια για την εθνική οικονομία.

Λένε για την πέτρα: Ο αφηρημένος σκόνταψε πάνω της. Ο βίαιος την χρησιμοποίησε ως όπλο, Ο οικοδόμος την χρησιμοποίησε για να κτίσει, Ο μυλωνάς την αξιοποίησε για να κάνει αλεύρι, Ο κουρασμένος οδοιπόρος την έκανε κάθισμα, Ο Δαυίδ σκότωσε τον Γολιάθ, Ο Φειδίας λάξευσε τα ωραιότερα αγάλματα … Σε κάθε περίπτωση την διαφορά, δεν την έκανε η πέτρα …, αλλά ο άνθρωπος!!

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων & Αντιπροσώπων Μηχανημάτων-ΣΕΑΜ ([email protected]) και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ([email protected]) προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους στο Αγρόκτημα του ΕΛΓΟ (κοντά στο αεροδρόμιο), στην Θέρμη Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στην ενημερωτική ημερίδα «Γεωργικά Μηχανήματα & Καινοτόμες Τεχνολογίες», στις 10.00 την Δευτέρα, 27 Νοε 2023.

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις