Η ελιά, δέντρο συνυφασμένο με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εσπερίδας που διοργανώνεται από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφίπολης. Εστιάζοντας στην ελαιοποιήσιμη ποικιλία "πράσινη Χαλκιδικής", η εκδήλωση φιλοδοξεί να ενημερώσει και να ανοίξει διάλογο γύρω από τις προκλήσεις και τις σύγχρονες πρακτικές στην καλλιέργεια της ελιάς.
Εσπερίδα με θέμα την Ελιά (ελαιοποιήσιμη – πράσινη Χαλκιδικής) διοργανώνει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφίπολης την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου στην Πρώτη Σερρών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18:00-18:15 Προσέλευση
18:15-18:20 Χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κύριο Σπυρόπουλο Παναγιώτη και τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κύριο Μυστακίδη Ζαφείρη.
18:20-18:40 "Ασθένειες της Ελιάς και τρόποι διαχείρισής τους" Καραογλανίδης Γεώργιος, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας, Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ.
18:40-19:00 "Οι σύγχρονες προκλήσεις στην καλλιέργεια της ελιάς και η διαχείρισή τους" Αθανάσιος Μολασιώτης, Καθηγητής,
Διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκομίας, Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ
19:00-19:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις