Πρώτη στον κόσμο που χρησιμοποιεί χάλυβα χωρίς ορυκτά στα φορτηγά της
Πρώτη στον κόσμο που χρησιμοποιεί χάλυβα χωρίς ορυκτά στα φορτηγά της

Ως ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο που το κάνει αυτό, η Volvo εισάγει τώρα χάλυβα χωρίς ορυκτά στα φορτηγά της. Ο χάλυβας παράγεται από τη σουηδική εταιρεία χάλυβα SSAB και τα βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα είναι τα πρώτα που θα τον περιλαμβάνουν.

Ο χάλυβας της SSAB παράγεται με μια εντελώς νέα τεχνολογία, βασισμένη στο υδρογόνο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ μικρότερες επιπτώσεις στο κλίμα σε σχέση με τον συμβατικά παραγόμενο χάλυβα. Η εισαγωγή του χάλυβα σε μικρή κλίμακα στα βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022.

 

"Θα αυξήσουμε τη χρήση υλικών χωρίς ορυκτά σε όλα τα φορτηγά μας, όχι μόνο κατά τη λειτουργία - αλλά και όσον αφορά τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται", λέει η JessicaSandström, SeniorVicePresidentProduct Management, Volvo Trucks.

Ο πρώτος χάλυβας που θα παραχθεί με υδρογόνο θα χρησιμοποιηθεί στις ράγες του πλαισίου του φορτηγού, τη ραχοκοκαλιά του φορτηγού πάνω στην οποία τοποθετούνται όλα τα υπόλοιπα κύρια εξαρτήματα. Καθώς η διαθεσιμότητα του χάλυβα χωρίς ορυκτά αυξάνεται, θα εισαχθεί και σε άλλα μέρη του φορτηγού.

 

Το 90% ενός φορτηγού Volvo μπορεί να ανακυκλωθεί.

Σήμερα, περίπου το 30% των υλικών σε ένα νέο φορτηγό Volvo προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά. Και έως και το 90% του φορτηγού μπορεί να ανακυκλωθεί στο τέλος της ζωής του.

"Προσπαθούμε συνεχώς να ελαχιστοποιούμε περαιτέρω το κλιματικό μας αποτύπωμα. Κινούμαστε επίσης προς μια μεγαλύτερη κυκλικότητα τόσο στις δραστηριότητές μας όσο και στα φορτηγά μας", λέει η JessicaSandström.

Ο Όμιλος Volvo συνεργάζεται με την SSAB για χάλυβα χωρίς ορυκτά από το 2021. Το πρώτο μηχάνημα, ένας φορέας φορτίου κατασκευασμένος από χάλυβα χωρίς ορυκτά, παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021. Ο χάλυβας χωρίς ορυκτά θα αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα του παραδοσιακού και ανακυκλωμένου χάλυβα που χρησιμοποιείται στα φορτηγά της Volvo.

Η Volvo Trucks έχει δεσμευτεί στη συμφωνία του Παρισιού και στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην αλυσίδα αξίας το αργότερο μέχρι το 2040.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις