Η μεγαλειώδης παρέλαση των MazdaMX-5 σπάει το ρεκόρ Guinness™

Με 707 αυτοκίνητα, το MX-5 RallyofRecords, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο ModenaCircuit, μπαίνει στο βιβλίο GUINNESSWORLDRECORD™ και γίνεται επίσημα η μεγαλύτερη συγκέντρωση MazdaMX-5 παγκοσμίως. Ξεπερνά το ολλανδικό ρεκόρ που σημειώθηκε το 2013, το οποίο, με 683 αυτοκίνητα, κατείχε το ρεκόρ για σχεδόν μια δεκαετία.

Στην «παρέλαση» βρέθηκαν μαζί και οι τέσσερις γενιές του εμβληματικού MX-5. Πραγματοποίησαν το γύρω της διάσημης πίστας υπό την επίβλεψη του κριτή του Παγκόσμιου Ρεκόρ Guinness, ο οποίος στις 18:00 επισημοποίησε το ρεκόρ, δίνοντας χαρά σε χιλιάδες οπαδούς του MX-5 από ολόκληρη την Ιταλία και την Ευρώπη. Το μοναδικό αυτό ράλι έδωσε στην ομάδα της Mazda Ιταλίας την ευκαιρία να προσθέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του roadster με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολλές ακόμη δραστηριότητες της Mazda, όπως η παρουσίαση «Funtodrivewillneverdie», με τον Ιάπωνα μηχανικό NobuhiroYamamoto, Διευθυντή Προγράμματος της τρίτης και τέταρτης γενιάς του MazdaMX-5, την ElisaArtioli, λάτρη της αυτοκίνησης και εγγονή του RomanoArtioli, πρώην υποστηρικτή της Lotus, καθώς και του AndreaLevy, προέδρου του MI.MoMilanoMonzaMotorShow. Οι ομιλητές παρουσίασαν ποικίλες ιστορίες για να εξηγήσουν τι πυροδοτεί το πάθος τους για την αυτοκίνηση και την οδηγική απόλαυση, γνωστή στην ιαπωνική εταιρεία ως "JinbaIttai", δηλαδή η διαισθητική σύνδεση μεταξύ ενός Mazda και του οδηγού του.

Σε μια άλλη παρουσίαση, τη "MazdaMX-5 - Storiesofanicon", ο NobuhiroYamamoto, ο AndreaMancini, ιδιοκτήτης του "Miataland", ενός πολυτελούς θέρετρου στους λόφους της Ούμπρια, όπου διατηρεί τη συλλογή του από MX-5, ο DavidGiudici, διευθυντής των Ruoteclassiche, οι Youngtimer και AutoItaliana καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές, συζήτησαν για την αγάπη τους για το MX-5 μέσα από τις ιστορίες εκείνων που το σχεδίασαν, που το κατέχουν, και που το οδηγούν καθημερινά.

Υπάρχουν αυτοκίνητα που εκτείνονται σε δεκαετίες και εξελίσσονται από γενιά σε γενιά, παραμένοντας πάντα πιστά στον εαυτό τους. Έτσι είναι και το MX-5, ένα διαχρονικό σύμβολο και η απόλυτη έκφραση της οδηγικής απόλαυσης «JinbaIttai», που χωρίς καμία έκπληξη, αποτελεί το roadster με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις