Τα μαύρα Bentley Wings χαρακτηρίζουν την Black Edition

Η BentleyMotors ανακοίνωσε το πιο εντυπωσιακό οπτικά SUV της έως τώρα, την BentaygaSBlackEdition. Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της την πρώτη εφαρμογή φτερών μαύρης απόχρωσης στο λογότυπο μιας Bentley κατά τη διάρκεια 105 ετών, η SBlackEdition συνδυάζει ζωντανά, έντονα χρώματα, εντυπωσιακές μαύρες λεπτομέρειες και τεχνολογία ανάρτησης που εμπνέει εμπιστοσύνη, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά της Bentayga.

 

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ επτά έντονων χρωμάτων: Mandarin, SignalYellow, KleinBlue, PillarBoxRed, Ice, HyperGreen και Beluga. Κάθε ένα από τα χρώματα προσφέρει εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα και συνεκτικό σχεδιασμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αντίθεση με τα μαύρα στοιχεία που υπάρχουν σε όλο το αυτοκίνητο.

 

Στο κιτ αμαξώματος StylingSpecification, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ και το πάνω μέρος της πίσω αεροτομής. Οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες στο ίδιο χρώμα, προσθέτοντας μια έγχρωμη πινελιά πίσω από τις μαύρες ζάντες των 22 ιντσών.

Όπως και στη βασική BentaygaS, όλα τα χρωμιωμένα εξωτερικά στοιχεία έχουν αντικατασταθεί από μαύρα γυαλιστερά -η SBlackEdition όμως είναι το πρώτο μοντέλο στην 105χρονη ιστορία της Bentley που περιλαμβάνει τα ΒentleyWings και το λογότυπο Bentley σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Η τελευταία εξωτερική λεπτομέρεια είναι ένα λογότυπο BlackEdition στην πίσω κολόνα (D).

 

Στις αρχές του έτους, μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά αύξησαν ακόμη περισσότερο την ελκυστικότητα της γκάμας της Bentayga. Με τη σχεδίασή της να παραμένει φρέσκια, οι δυνατότητες για εξατομίκευση είναι πλέον ακόμα πιο μεγάλες με επτά νέες σατινέ βαφές, ένα επιπλέον καινούργιο εξωτερικό χρώμα και μια νέα επιλογή ζαντών 21 ιντσών σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές. Προτεραιότητα έχει δοθεί στην εμπειρία του οδηγού και των επιβατών με μια νέα τεχνολογία ανάρτησης, καινούργια ηλεκτρική αρχιτεκτονική και πρόσθετα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας ανασχεδιασμένης μάσκας. Η εισαγωγή της τετραδιεύθυνσης με το λανσάρισμα της BentaygaExtendedWheelbase αύξησε την ευκολία χειρισμού και την ευελιξία, ενώ ταυτόχρονα μείωσε τον κύκλο στροφής κατά σχεδόν 1 m. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνεται πλέον στο βασικό εξοπλισμό τόσο της BentaygaAzure όσο και των μοντέλων "S" V8.

 

Για τη νέα SBlackEdition, η σχεδιαστική ομάδα της Bentley εξέλιξε ένα μοναδικό χρωματικό συνδυασμό στο εσωτερικό της, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση μεταξύ του κορυφαίου δέρματος Beluga και των λεπτομερειών σε έντονο χρώμα. Τα εντυπωσιακά έντονα χρώματα του αμαξώματος έχουν υιοθετηθεί και στο χειροποίητο εσωτερικό της Bentayga, όπου οι ραφές και τα σιρίτια αντίθεσης αλλά και τα στοιχεία των δερμάτινων επενδύσεων σε έντονα χρώματα συνδυάζονται για να επιτύχουν το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης σε κάθε κάθισμα έχει κεντηθεί ένα μαύρο λογότυπο "S".

 

Ένα νέο ύφασμα από ανθρακονήματα έχει χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες. Η πλέξη του προσθέτει οπτικό βάθος 3D στην επένδυση, αποτελώντας το τέλειο φόντο για το σήμα BlackEdition, το οποίο βρίσκεται κάτω από τη λακαρισμένη επιφάνεια προκειμένου το φινίρισμα να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο.

 

Το νέο πακέτο DarkChrome περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις μεταλλικές λεπτομέρειες του εσωτερικού -οι αεραγωγοί που μοιάζουν με μάτια ταύρου, τα χειριστήρια τους και οι κεντρικοί αεραγωγοί- έχουν αλλάξει από το συνηθισμένο γυαλιστερό χρώμιο σε γυαλιστερό μαύρο.

 

Υπάρχουν τρία ηχοσυστήματα για να επιλέξει κανείς, ξεκινώντας από το BentleySignatureAudio. Το ηχοσύστημα Bang&OlufsenforBentley ανεβάζει την ποιότητα του ήχου σε άλλο επίπεδο, ενώ διαθέτει επίσης εντυπωσιακές φωτιζόμενες γρίλιες ηχείων, ενώ το NaimforBentley αντιπροσωπεύει την απόλυτη ποιότητα ήχου στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Ευελιξία για το αστικό περιβάλλον και όχι μόνο για την πίστα

Ο δυναμικός χαρακτήρας της BentaygaSBlackEdition ενισχύεται σε κάθε ένα από τα προγράμματα οδήγησής της από το ηλεκτρονικό σύστημα τετραδιεύθυνσης της που επιτρέπει μια κλίση των πίσω τροχών έως και +/- 4,8°. Κάτι που γίνεται ακόμα πιο εμφανές σε συνδυασμό με το BentleyDynamicRide.

 

Στις χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες (κάτω από 60 km/h), οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός για να βοηθήσουν στην ταχεία αλλαγή κατεύθυνσης, μεγιστοποιώντας την ευελιξία σε στενούς χώρους και μειώνοντας τον κύκλο στροφής κατά 1 m. Στις μεγαλύτερες ταχύτητες (πάνω από 60 km/h), στρίβουν με την ίδια φορά με τους εμπρός προκειμένου να βελτιώσουν τη σταθερότητα και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

 

Εξαιρετικές επιδόσεις και διακριτικότητα

Η BentaygaSBlackEdition διαθέτει τον φημισμένο V8 κινητήρα βενζίνης των 4,0 λίτρων της Bentley με τα δύο turbo που συνδυάζει την πολύ μεγάλη ισχύ με την εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου. Ο τελευταίας γενιάς κινητήρας αποδίδει 550 PS και 770 Nm ροπής, και εξασφαλίζει χρόνο 4,5 δευτερολέπτων για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 290 km/h. Αυτές οι κορυφαίες στην κατηγορία επιδόσεις συμπληρώνονται από μια αυτονομία 654 km, με εκπομπές CO2 296 g/km.

 

Αξιοποιώντας την ισχύ όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το BentleyDynamicRide είναι στάνταρ, ενώ είναι η πρώτη παγκοσμίως ηλεκτρική τεχνολογία ενεργού ελέγχου των κλίσεων που χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα 48V. Το σύστημα μπορεί να αντιδράσει μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα με ροπή έως και 1.300 Nm για να εξουδετερώσει τις πλευρικές κλίσεις στις στροφές εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή επαφή των ελαστικών με το δρόμο και παρέχοντας κορυφαία στην κατηγορία ευστάθεια, άνεση κύλισης και εξαιρετικό χειρισμό.

 

Αντίστοιχα με την ContinentalGTSpeed, όπου τα όρια της άνεσης στα μεγάλα ταξίδια σε σχέση με τις συναρπαστικές επιδόσεις έχουν διευρυνθεί μέσω της επιλογής της λειτουργίας της ανάρτησης, η BentaygaSBlackEdition, σε σχέση με τη στάνταρ έκδοσή της, προσφέρει αυξημένες δυνατότητες μέσω του βελτιωμένου προγράμματος SPORT.

 

Στο SPORT, η αναβαθμισμένη αίσθηση του τιμονιού, η καλύτερη πληροφόρηση στις στροφές και η περαιτέρω μείωση των κλίσεων του αμαξώματος γίνονται εφικτές χάρη στην επιπλέον αύξηση κατά 15% της απόσβεσης της πνευματικής ανάρτησης καθώς και χάρη στα μοναδικά συστήματα ElectronicStabilityControl και BentleyDynamicRide.

Η εκ νέου βαθμονόμηση του συστήματος TorqueVectoringbyBrake της Bentley -με το οποίο ο εσωτερικός πίσω τροχός φρενάρει ελαφρά στην είσοδο των στροφών για να υποβοηθήσει την τοποθέτηση του εμπρός άξονα- έχει προσδώσει στη BentaygaSBlackEdition ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά.

 

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και μια σπορ εξάτμιση με καλύτερη ροή στους πρωτεύοντες και δευτερεύοντες σωλήνες της. Σε συνδυασμό με την περιορισμένη διάτρηση του σιλανσιέ εξασφαλίζεται ένας πιο έντονος ηχητικός χαρακτήρας με μεγαλύτερο όγκο που τονίζει την μεγαλύτερη έμφαση που έχει δοθεί στις επιδόσεις.

 

Οι αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες της Bentayga παραμένουν, με την προαιρετική έκδοση All-TerrainSpecification να προσφέρει τέσσερις αποκλειστικές λειτουργίες εκτός δρόμου (SnowandWetGrass, DirtandGravel, MudandTrail, andSand- Χιόνι και Υγρό Γρασίδι, Χώμα και Χαλίκι, Λάσπη και Κακοτράχαλος Δρόμος και Άμμος) μαζί με δυνατότητα διέλευσης από νερό βάθους 500 mm.

 

Εντυπωσιακή παρουσία με υπευθυνότητα

Η BentaygaSHybridBlackEdition επιτρέπει στους αγοραστές της να ικανοποιήσουν την προτίμησή τους για σπορ επιδόσεις και εντυπωσιακή εμφάνιση, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλά πλεονεκτήματα ενός εξηλεκτρισμένου συστήματος κίνησης.

 

Με συνδυασμένη απόδοση 462 PS ο V6 κινητήρας βενζίνης 3.0 TFSI και ο ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια των 100 kW μπορούν να επιταχύνουν την BentaygaSHybridBlackEdition από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα και να της εξασφαλίσουν τελική ταχύτητα 254 km/h. Η αίσθηση της αβίαστης ισχύος, αν μη τι άλλο, ενισχύεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του ήδη από μηδενικές στροφές ανά λεπτό.

 

Όπως και η έκδοσή της με τον V8,η νέα BentaygaSHybridBlackEdition προσφέρει μια πιο ελκυστική οδήγηση, διαθέτοντας (στο πρόγραμμα Sport) ηχητικές βελτιώσεις στο χώρο του κινητήρα που συμπληρώνουν τον ήχο του V6 TFSi και συμβάλλουν στον πιο σπορ χαρακτήρα του πολυτελούς SUV.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις