Το νέο Volvo FH16: Περισσότερη δύναμη - λιγότερα καύσιμα

Το νέο VolvoFH16 είναι το πιο ισχυρό φορτηγό της Ευρώπης, αλλά και πολύ αποδοτικό σε καύσιμα - και μπορεί να λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα. Οι δοκιμές επιβεβαιώνουν ότι ο ολοκαίνουργιος κινητήρας του FH16 επιτυγχάνει 5% καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, ενώ προσθέτει 7% περισσότερη ροπή - ένας συνδυασμός που αυξάνει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα για τις πιο απαιτητικές μεταφορές.

 

Ο κινητήρας D17 της Volvo στο εμβληματικό VolvoFH16 έχει σχεδιαστεί για τις πιο δύσκολες μεταφορικές δραστηριότητες, ώστε να παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις και αντοχή. Συγκρίνοντας το νέο 17λιτρο VolvoFH16 των 780 ίππων με τον προκάτοχό του, το νέο φορτηγό προσθέτει 7% ροπή, ενώ επιτυγχάνει 5%* λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

Ο ολοκαίνουργιος κινητήρας διατίθεται επίσης στο νέο VolvoFH16 Aero, προσφέροντας ακόμη καλύτερη οικονομία καυσίμου όταν συνδυάζεται με την αεροδυναμική καμπίνα του φορτηγού.

 

"Οι μηχανικοί μας παρέδωσαν έναν κινητήρα που συνδυάζει το υψηλότερο επίπεδο ροπής και ισχύος σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό φορτηγό, με ανώτερη αποδοτικότητα καυσίμου. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους - περισσότερη ροπή και ισχύς με σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και CO2 είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας μπορούν να εκτελούν τις αποστολές τους πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη παραγωγικότητα", λέει ο JanHjelmgren, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων και ποιότητας της VolvoTrucks.

 

Αυτός ο ολοκαίνουργιος κινητήρας είναι ένα παράδειγμα της συνεχούς προσπάθειας της VolvoTrucks να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις υπάρχουσες τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης, παράλληλα με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

 

Τρία επίπεδα ισχύος

Ο νέος 17λιτρος κινητήρας Euro 6 της Volvo διατίθεται με τρία επίπεδα ισχύος: 600 hp, 700 hp και 780 hp. Τα επίπεδα ροπής έχουν αυξηθεί στα 3000 Nm, 3400 Nm και 3800 Nm στην κορυφαία έκδοση. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει αναβαθμιστεί ώστε να μπορεί να διαχειριστεί έως και 3800 Nm, ενώ η εσωτερική απόδοση του κιβωτίου ταχυτήτων έχει βελτιωθεί περαιτέρω στις εκδόσεις 3000 Nm και 3400 Nm.

 

Πιστοποιημένος για βιοκαύσιμα
Ο νέος κινητήρας D17 είναι πιστοποιημένος για λειτουργία με HVO (υδρογόνο κατεργασμένο φυτικό έλαιο) σε όλες τις κατηγορίες ισχύος. Η έκδοση των 700 ίππων είναι επίσης πιστοποιημένη για λειτουργία με 100% βιοντίζελ (B100).

 

Τα VolvoFH16 και FH16 Aero με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα D17 θα είναι διαθέσιμα για παραγγελίες από τα μέσα του 2024 και η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

 

 

*on-road test result D17 780 hp vs D16 750 hp, 55T GCW
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις