Καθεστώς μικροκαλλιεργητών και αιτήσεις απένταξης

Η Ένωση Αγρινίου καλεί τους παραγωγούς που εντάχθηκαν στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών και δεν επιθυμούν την παραμονή τους, να προσέρχονται στα κεντρικά μας γραφεία για την υποβολή αιτήματος απένταξης. 

Ο σχετικός κατάλογος με τους ενταγμένους παραγωγούς στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών αναρτήθηκε απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι προθεσμίες για την απένταξη είναι ασφυκτικές. 

Πλεονέκτημα της παραμονής: 
Δεν συμμετέχει σε ελέγχους πρασινίσματος και πολλαπλής συμμόρφωσης. 

Μειονέκτημα της παραμονής: 
Σε περίπτωση αυξημένης ενίσχυσης (π.χ. λόγω σύγκλισης) θα εισπράξει ποσό έως τα 1250 €. (Στην περίπτωση  σύγκλισης βέβαια, το πρόβλημα θα προκύψει από το 2016, οπότε μπορεί τότε να κάνει αίτηση απένταξης). 

Ο παραγωγός μπορεί να ζητήσει απένταξη από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών, το 2015 ή κάθε μια από τις επόμενες χρονιές, αλλά μόνο μια φορά. Εφόσον απενταχθεί δεν μπορεί να ζητήσει την επιστροφή του στο καθεστώς. 

Υπενθυμίζουμε ότι μικρός καλλιεργητής θεωρείται ο ενεργός γεωργός, ο οποίος το 2015 κατέχει δικαιώματα βασικής ενίσχυσης και ο οποίος δικαιούται τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων ποσού ως 1.250 €. 

Πιο αναλυτικά, ένας γεωργός, προκειμένου να συμμετέχει στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών, οφείλει το 2015 να πληροί σωρευτικά τις παρακάτω δύο προϋποθέσεις: 

Συμμετοχή στο καθεστώς της βασικής ενίσχυσης το 2015. Το ποσό των άμεσων ενισχύσεων, που δικαιούται, δεν υπερβαίνει το ποσό των 1.250 €. Στις άμεσες ενισχύσεις περιλαμβάνεται: η βασική ενίσχυση η πράσινη ενίσχυση και εφόσον ο γεωργός έχει αιτηθεί και δικαιούται τη χορήγηση των παρακάτω προαιρετικών ενισχύσεων: η ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας οι συνδεδεμένες ενισχύσεις η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι.

 Δείτε ΕΔΩ αν είστε ενταγμένοι στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών 

Ακολουθεί η σχετική λίστα: 250-1250
 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2641.0.69034.      

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις