Φλώρινα: Αιτήσεις για άδεια φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να  υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στη ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης www.minagric.gr 

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου του 2020, με την επισύναψη ηλεκτρονικά σε μορφή pdf και όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι :

Ταυτότητα

Εκκαθαριστικό εφορίας

Δικαιολογητικά κατοχής της έκτασης (Επισύναψη συμβολαιογραφικών εντύπων και του πιστοποιητικού μεταγραφής τους στο υποθηκοφυλακείο ή ενοικιαστήρια διάρκειας τουλάχιστον για επτά (7) έτη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση μίσθωσης ή χρησιδανείου, ο ενοικιαστής ή χρήστης κατά περίπτωση συνυποβάλλει σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για την δραστηριότητα αυτή.) Επίσης εάν δηλώνει ότι είναι νεοεισερχόμενος (ηλικίας έως 40 ετών και δεν κατέχει αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες) πρέπει να επισυνάψει σε μορφή pdf την σχετική βεβαίωση από το ΚΕΠΥΕΛ.

Στην αίτηση προσδιορίζεται η έκταση σε στρέμματα, το τοπωνύμιο της περιοχής και το δημοτικό διαμέρισμα, καθώς και όλες οι συντεταγμένες των κορυφών (προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ 87) του αγροτεμαχίου στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις