Νέοι αγρότες : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πόσοι είναι απορριφθέντες στην Κρήτη
Αναρτήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης οι επικαιροποιημένοι πίνακες με τους δικαιούχους και τους απορριφθέντες «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Αναρτήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης οι επικαιροποιημένοι πίνακες με τους δικαιούχους και τους απορριφθέντες του Υπομέτρου «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Περιφερειάρχης Κρήτης δημοσιοποιεί:

1. Πίνακα δικαιούχων για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών. Ο πίνακας περιλαμβάνει 1692 δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 65.825.000 ευρώ.

2. Πίνακα εν δυνάμει δικαιούχων για τους οποίους απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην παρ. 15 του άρθρου 16 της υπ' αρ. 3764/2021 ΥΑ. Ο Πίνακας περιλαμβάνει 8 δικαιούχους με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης τα 300.000 ευρώ.

3. Πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο δεν έχει προκύψει λόγος απόρριψης αλλά δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. Ο Πίνακας περιλαμβάνει 765 αιτήσεις.

4. Πίνακα αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη, για τις οποίες από το διοικητικό έλεγχο έχει προκύψει λόγος απόρριψης.

Σημειώνεται ότι η δημόσια οικονομική ενίσχυση που θα λάβει κάθε δικαιούχος κυμαίνεται μεταξύ 35.000-40.000 ευρώ. Η ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων με την ένταξή του στο μέτρο και αφορά το 70% του συνολικού ποσού ενίσχυσης ενώ η δεύτερη δόση καταβάλλεται κατά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Η ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι τα τρία (3) έτη και η μέγιστη τα τέσσερα (4) έτη.

* Επισυνάπτεται η απόφαση 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις