Υπεγράφη η ΚΥΑ για ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια και μέλι

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά  και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης μέσω της οποίας χορηγούνται ενισχύσεις, για το έτος 2022, στους γεωργούς της Επικράτειας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών, και μελιού.

Συγκεκριμένα για τους επαγγελματίες αγρότες της Κορίνθου που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας θα ενισχυθούν με 50 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αχλαδιών με 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος της ενίσχυσης για τους μη κατ' επάγγελμα αγρότες ανέρχεται στο 50% του παραπάνω ποσού.

Σε ό,τι αφορά τις ενισχύσεις στον κρόκο συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού, το ύψος του ποσού ενίσχυσης καθορίζεται σε 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Σε 200 ευρώ ανά στρέμμα καθορίστηκε η ενίσχυση για τα σπαράγγια, ενώ οι παραγωγοί καπνού οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022 και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία καπνού, θα λάβουν ενίσχυση 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Τέλος, οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού σε όλη την Επικράτεια, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν τουλάχιστον 110 κατεχόμενες κυψέλες σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, θα λάβουν ενίσχυση 8 ευρώ ανά κατεχόμενη κυψέλη.

* Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις