Εγγραφή των μικρών αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων στο Αμπελουργικό Μητρώο

H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Γρεβενών καλεί τους κατόχους μικρών αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων έκτασης 100m2 έως 1000m2 (1 στρέμμα), που δεν έχουν εγγραφεί στο Αμπελουργικό Μητρώο να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ -ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Αμπελοκαλλιέργειας στην υπηρεσία μας (σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 394/38848/07-02-2023), μαζί με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  2. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου αναγράφεται το ΑΦΜ του παραγωγού.
  3. Αντίγραφο τίτλων ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια, τα οποία πρέπει να αναγράφουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.
  4. Aπόσπασμα ανάρτησης ή προανάρτησης από το Ελληνικό Κτηματολόγιο του τεμαχίου στο οποίο βρίσκεται το αμπελοτεμάχιο ή τοπογραφικό διάγραμμα αυτού, με αναγραφή των συντεταγμένων του τεμαχίου σε ΕΓΣΑ ‘87.
  5. απόσπασμα χαρτογράφησης από το Ελληνικό Κτηματολόγιο του αμπελοτεμαχίου με αναγραφή των συντεταγμένων του τεμαχίου σε ΕΓΣΑ ‘87.
  6. Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης εάν υποβάλλει ο αμπελουργός και δηλώνεται σε αυτήν το αμπελοτεμάχιο.

Επισημαίνεται ότι η καταγραφή όλων των αμπελοτεμαχίων στο Αμπελουργικό Μητρώο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή δήλωσης συγκομιδής, η οποία αποτελεί βασικό δικαιολογητικό έγγραφο για την έκδοση άδειας απόσταξης για τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς από το Τελωνείο, σύμφωνα με την παράγρ. Ε του ν.2969/2001 όπως τροποποιήθηκε από το ν.4916/2022.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις