Η διαδικασία υποβολής αίτησης αποζημίωσης πληγέντων από τις πυρκαγιές Ιουλίου & Αυγούστου 2023

Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές του Ν. Βοιωτίας, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να αποζημιωθούν από την Κρατική Αρωγή σε περίπτωση που έχουν υποστεί ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και συγκεκριμένα για ζημιές που έχουν προκληθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, κ. α), σε γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες ,αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε εξοπλισμό ποτίσματος (σταγονίδια κ.α.), σε πρώτες ύλες, σε εμπορεύματα, σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.) και όσες ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ – ΚΟΕ.

Η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών θα γίνει από αρμόδια επιτροπή της Π.Ε Βοιωτίας. Η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Δευτέρα 04/09/2023 και θα διαρκέσει ένα μήνα, ήτοι μέχρι 04/10/2023. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις15:00, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39).

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα: 2261350330 (κα Ζυγογιάννη), 2261350165 (κα Σαφούρη) και 2261350156 (κος Χαραλαμπίου) και στιςηλεκτρονικές διεθύνσεις: [email protected] και [email protected].

Επισημαίνεται ότι: 1. Για αποζημιώσεις αγροτών/κτηνοτρόφων που αφορούν σε ζημιά του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου αντίστοιχα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στονΟργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). 2. Δεν επιχορηγούνται κτιριακές ζημιές από την Κρατική Αρωγή. Για τις κτιριακέςζημιές, οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στη ΔιεύθυνσηΑποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για τηχορήγηση στεγαστικής συνδρομής. Τέλος διευκρινίζεται ότι για την οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών που υπέστησανζημιά, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία τουΔήμου στον οποίο ανήκουν

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις