Λεπτομέρειες για επενδύσεις σε δασοκομικά προϊόντα

Με υπουργική απόφαση καθορίσθηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής και άλλες διατάξεις του Μέτρου 123Β «Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων» του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007−2013. Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό 6859 απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1678/Β/16 – 5 – 2012, η οποία εν αναμονή της σχετικής πρόσκλησης καθορίζει, μεταξύ άλλων τα εξής:

Πρόσκληση για Υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης
 
1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης καθώς και το προς διάθεση ποσό καθορίζονται στην πρόσκληση.
 
2. Το ποσό των προς διάθεση πόρων δύναται να αυξηθεί έναντι του προσδιορισθέντος με την πρόσκληση, εάν προκύψουν αδιάθετοι ή επιπλέον πόροι.
 
Κατανομή της Δημόσιας Δαπάνης για τα Επενδυτικά Σχέδια Ε1 και Ε2
 
1. Η Δημόσια Δαπάνη του Μέτρου 123Β θα κατανεμηθεί στα επενδυτικά σχέδια Ε1 και Ε2 σύμφωνα με τα όσα θα οριστούν στην πρόσκληση.
 
2. Το συνολικό ποσό των προς διάθεση πόρων του Μέτρου 123Β δύναται να αυξηθεί, εάν προκύψουν αδιάθετοι ή επιπλέον πόροι.
 
Φάκελος Υποψηφιότητας
 
1. Ο φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει την Αίτηση Ενίσχυσης που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος για ένταξη του επενδυτικού σχεδίου, τον Πίνακα Περιεχομένων, την Οικονομοτεχνική Μελέτη, το Παράρτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που διασφαλίζουν την επιλεξιμότητα του δικαιούχου και των αιτούμενων επενδύσεων και ψηφιακό δίσκο με τα ηλεκτρονικά αρχεία από τα οποία αυτός έχει παραχθεί (word, excel κ.λπ.). Με την παρούσα εγκρίνεται το περιεχόμενο του Φακέλου Υποψηφιότητας και ο τρόπος παρουσίασης της Οικοτεχνικής Μελέτης των αιτήσεων ενίσχυσης του Μέτρου 123Β «Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων» όπως εμφανίζεται στο Παράρτημα Α το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, συμπεριλαμβανομένων και των Πινάκων 1 – 17.
 
2. Στο φάκελο υποψηφιότητας θα υποβάλλονται, μεταξύ άλλων, και τα στοιχεία πιστοποίησης μετοχικής – εταιρικής σύνθεσης (πρακτικά Γ.Σ. Μετόχων, αντίγραφο βιβλίων Μετόχων για Α.Ε., αντίγραφο Μητρώου Μελών Συνεταιρισμών, τελευταία σχετική τροποποίηση πράξης ίδρυσης για Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ). Τα ίδια ισχύουν και στις περιπτώσεις εισηγμένων εταιρειών.
 
3. Ο φάκελος υποψηφιότητας συντάσσεται από Γεωτεχνικό, μέλος του ΓΕΩΤΕΕ. Τα υποβαλλόμενα οικονομικά στοιχεία θα είναι υπογεγραμμένα από Λογιστή.
 
Για τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και δημοσιεύουν ισολογισμό θα υποβάλλεται το σχετικό ΦΕΚ ή η ανακοίνωση καταχώρισης προς το Εθνικό Τυπογραφείο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις