Οδηγία της Κομισιόν «βάζει δύσκολα», στη βιομηχανία αρωμάτων



«Αλλεργία» στην ευρωπαϊκή βιομηχανία αρώματος, την παγκόσμια ηγέτιδα του κλάδου με ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, ετήσιο τζίρο ύψους 10 δισ. και προστιθέμενη αξία που φτάνει τα 51 δισ. ευρώ, προκαλούν οι Βρυξέλλες!

Μεγάλοι οίκοι αρωματοποιίας, όπως οι Chanel, Dior, Hermes και Guerlain, «πρωταθλητές» στις πωλήσεις και την παραγωγή νέων σκευασμάτων, καλούνται να αλλάξουν τη μυστική… φόρμουλα που χρησιμοποιούν και κάνει τα αρώματά τους ανάρπαστα.

Η ΕΕ-ύστερα από μια διετία αυστηρών προειδοποιήσεων- απαιτεί πλέον από τις εταιρείες να εναρμονιστούν με τη νέα νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση ορισμένων αλλεργιογόνων συστατικών, ενώ ταυτόχρονα ζητά αλλαγές στη συσκευασία των προϊόντων, καθώς τα πρόσθετα αλλεργιογόνα θα πρέπει να υπόκεινται στην υποχρέωση ατομικής επισήμανσης πάνω στη συσκευασία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων Αρχών, μεταξύ 1% με 3% του πληθυσμού, της Ευρώπης, έχει δερματική αλλεργία σε αρώματα με συμπτώματα όπως ερεθισμό, οίδημα και εξάνθημα, τα οποία θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε χρόνια πάθηση.

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις