«Εβρεξε» αράχνες στην Αυστραλία

 Μια περιοχή στην Αυστραλία γνώρισε πρόσφατα ίσως το χειρότερο εφιάλτη όσων υποφέρουν από αραχνοφοβία.

Εκατομμύρια νεογνά αραχνών παρατηρήθηκαν να πέφτουν από τον ουρανό στα Νότια Τέιμπλαντς, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι κάτοικοι της περιοχής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών ωρών από το Σίδνεϊ, ανέφεραν μία μαζική «εισβολή» από αράχνες και ιστούς που φαινομενικά προήλθαν από τον ουρανό και κάλυψαν ολόκληρα σπίτια και χωράφια.

«Όλο το σπίτι ήταν καλυμμένο με αυτά τα μικρά μαύρα μωρά αραχνών», δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Ίαν Γουώτσον για την κατοικία του.

«Και όταν κοίταξα επάνω προς τον ήλιο βρισκόταν μία ομάδα ιστών αιωρούμενη διακόσια μέτρα ψηλά στον ουρανό», πρόσθεσε ο Γουώτσον.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Ρόμπινσον, φυσιοδίφη από το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας, υπάρχει μια απλή εξήγηση για το λόγο που οι ντόπιοι ένιωθαν σαν να βρέχει αράχνες από τον ουρανό.
Οι αράχνες, και ειδικά οι πολύ νεαρές, συχνά χρησιμοποιούν μια τεχνική που έχει χαρακτηριστεί ως «μέθοδος αεροστάτου», κατά την οποία ανεβαίνουν στην κορυφή της τοπικής βλάστησης και απελευθερώνουν μαζικά ιστό, που τους επιτρέπει να μεταφέρονται από το φύσημα του αέρα, εξήγησε ο Ρόμπινσον.

Μαζικές μεταναστεύσεις μικρών αραχνών οδηγούν σε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να καλύψει ολόκληρες περιοχές με ιστούς.

Το μεταξωτό κάλυμμα εξαφανίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τα Νότια Τέιμπλαντς μέχρι το επόμενο πρωί, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι αράχνες συχνά διανύουν μεγάλες αποστάσεις με αυτή τη μέθοδο και έχουν καταγραφεί να πετούν μέχρι και περισσότερα από τρία χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος, δήλωσε ο Ρόμπινσον.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις