Με 200 νέους μπλε κάδους ενισχύεται ο Δήμος Ηρακλείου

Με 200 νέους μπλε κάδους θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες, το δίκτυο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού, που τους τελευταίους μήνες αγγίζει το 10%.

Με την κίνηση αυτή, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την εφαρμογή του βραχυπρόθεσμου σχεδιασμού της, με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων και ενεργειών προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως η προμήθεια και διανομή οικιακών κομποστοποιητών, η τοποθέτηση νέων μπλε κωδώνων συλλογής γυαλιού, η θέσπιση κινήτρων προς τις επιχειρήσεις για αύξηση των ποσοτήτων ανακύκλωσης, η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης στα σχολεία, δράσεις για περιορισμό της χρήσης πλαστικών συσκευασιών και τσαντών καθώς και η προσθήκη κίτρινων κάδων ανακύκλωσης χαρτιού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χάρης Μαμουλάκης, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την παράδοση των νέων κάδων και τόνισε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αύξηση του ανακυκλώσιμου υλικού στον Δήμο μας και με ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στην προσπάθεια».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις