Γιγάντια μπαταρία για την αποθήκευση της αιολικής ενέργειας κατασκευάζει η Σκωτία

 εναλλακτικοί τρόποι ενέργειας μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες ήταν μία ακόμα  λύση η οποία αποσκοπούσε κυρίως στην ελαχιστοποίηση του κόστους. Εν έτη 2019 όμως και με τον πλανήτη να μετράει αντίστροφα όσον αφορά τις πηγές που έχουν απομείνει σε αυτόν, η διαχείριση της αιολικής και ηλικιακής ενέργειας δεν είναι θέμα οικονομίας αλλά επιβίωσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει θέσει εδώ και χρόνια ως στόχο να μηδενίσει το ισοζύγιο ρύπων και προς αυτή την κατεύθυνση κατασκευάζει μία τεράστια μπαταρία σε ένα από τα πλέον φιλόδοξα project που έχουν σχέση με την διαχείριση της αιολικής ενέργειας. 

Η γιγάντια μπαταρία θα κατασκευαστεί στη Σκωτία, εκεί όπου υπάρχει ένα πάρκο με 215 ανεμογεννήτριες αλλά αρκετή από την ενέργεια που παράγουν χάνεται, καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος αποθήκευσης.

Για να καταφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερα megawatt, έχει προγραμματίσει την εκκίνηση των εργασιών για την τεράστια μπαταρία στις αρχές τους επόμενου έτους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020, ενώ το μέγεθος της μπαταρίας αναμένεται να είναι όσο μισό γήπεδο ποδοσφαίρου!

Ο χρόνος φόρτισης εκτιμάται σε περίπου μία ώρα ώστε να γεμίσει η μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 megawatt και θα μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια 806 Nissan Leaf για 300.000 χιλιόμετρα συνολικά.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις