Eλέφαντες SOS

Eλέφαντες στους ζωολογικούς κήπους. Σε λίγα χρόνια αυτή η εικόνα ενδεχομένως θα ανήκει στο παρελθόν μετά τους νέους αυστηρούς κανονισμούς που θα ισχύσουν για την πώληση άγριων αφρικανικών ελεφάντων. Τα συμβαλλόμενα μέρη στη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών ψήφισαν υπέρ των περιορισμών στην πώληση των ελεφάντων. Ο Κάντου Σεμπίνγια επικεφαλής του Ιδρύματος Αφρικανικής Άγριας Ζωής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο CEO του Ινστιτούτου για την Προστασία Άγριας Ζωής με έδρα το Ναϊρόμπι της Κένυας, Κάντου Σεμπούνγια δήλωσε: Είμαστε ακόμη σε κατάσταση κρίσης με τους ελέφαντες. Πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν 1 εκατομμύριο ελέφαντες στην ήπειρο. Χάνουμε 35.000 ελέφαντες ετησίως, αυτό δεν είναι βιώσιμο. Ο αριθμός σήμερα είναι λιγότεροι από 500.000 ελέφαντες. Κάντε τους υπολογισμούς. Δεν θα υπάρχει κανένας αφρικανικός ελέφαντες τους επόμενους αιώνες.

Η διεθνής διάσκεψη για το εμπόριο των υπό εξαφάνιση ειδών γίνεται κάθε τρία χρόνια και έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση των υπό εξαφάνιση ζώων και φυτών. Περίπου 180 κράτη έχουν επικυρώσει την σύμβαση.

Η φετινή διάσκεψη γίνεται τρεις μήνες μετά την πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα με την οποία προειδοποίησε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο φυτά και είδη ζώων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις