Ελληνική αιολική ενέργεια, ανεμογεννήτριες της Goldwind για αιολικό πάρκο

Η Goldwind, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή θυγατρική της Vensys Energy AG, είναι υπερήφανη που ανακοινώνει μια επιτυχημένη είσοδο στην ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας. Πρόσφατα, οι δύο πρώτες παραγγελίες έχουν υπογραφεί για δύο έργα αιολικής ενέργειας που βρίσκονται και τα δύο στη Βοιωτία της Κεντρικής Ελλάδας.

Αντίστοιχα, η Goldwind θα παρέχει σε αυτά τα δύο αιολικά πάρκα ανεμογεννήτριες GW 121-2.625MW και GW 140-3.0MW με βάση τις πλατφόρμες 2.5S και 3S της Goldwind. Τα δύο έργα αιολικής ενέργειας αναμένεται να επιτύχουν εμπορική λειτουργία έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Εκτός από την οικονομική ανάκαμψή της τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στο κρίσιμο σημείο της οδού διεθνούς εμπορίου ως μέρος της πρωτοβουλίας Belt and Road. Η αγορά αναμένει αύξηση των ξένων επενδύσεων, ιδίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένα καλό δυναμικό αγοράς στον τομέα της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας, αλλά και τη ζήτηση λύσεων μικρο-πλέγματος προσανατολισμένων στα νησιά, εκτός από την αειφόρο αναπτυξιακή πολιτική της και τον μηχανισμό στήριξης.

Αυτό το πρώτο βήμα σηματοδοτεί μόνο την αρχή του ταξιδιού του Goldwind στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει επίσης την αποστολή της Goldwind «Innovating for A Brighter Tomorrow» στην ευρύτερη ήπειρο της Ευρασίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις